Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα - Sophie de Mullenheim

  Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα – Sophie de Mullenheim

  -

  Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο «Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα» της συγγραφέως Sophie de Mullenheim, λάτρεψα το εξώφυλλό του. Καθώς το ξεφύλλιζα, έμεινα μαγεμένη από την εικονογράφηση. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Οι υπέροχες εικόνες είναι του Eric Puybaret. Tο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ως 7 ετών.

  Σίγουρα κυκλοφορούν πολλά χριστουγεννιάτικα βιβλία στην αγορά και, κάθε χρόνο, στα ήδη υπάρχοντα προσθέτονται και νέες κυκλοφορίες. Υπάρχουν όμως κάποια που ξεχωρίζουν, που μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τη μαγεία των Χριστουγέννων.

  Το βιβλίο με γύρισε πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην παιδική μου ηλικία. Ήρθαν στο μυαλό μου αναμνήσεις γλυκές. Τότε που οι καταναλωτικές ανάγκες ήταν λιγότερες, και τα Χριστούγεννα ήταν μια πιο οικογενειακή γιορτή. Το βιβλίο θυμίζει στους αναγνώστες το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την αγάπη, την αλληλεγγύη, την προσφορά. Λέξεις που έχουν χάσει τη σημασία τους στο πέρασμα του χρόνου.

  Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα – Sophie de Mullenheim

  Ήρωες του παραμυθιού, δύο πλούσιοι γείτονες που μένουν σε αντικρινά σπίτια. Ο Αρμάνδος και ο Λεοπόλδος. Μεταξύ τους υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Κάθε φορά που αγοράζει κάτι ένας από τους δύο, ο άλλος αγοράζει το ίδιο σε μεγαλύτερο μέγεθος. Ο Αρμάνδος χρησιμοποιεί ένα τηλεσκόπιο για να κατασκοπεύει τον Λεοπόλδο, ο οποίος με τη σειρά του κατασκοπεύει με τα κιάλια του τον Αρμάνδο.

  Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Βρίσκονται και οι δύο στα σπίτια τους, για να περάσουν το βράδυ μοναχικά, όταν, έξω από το σπίτι του Αρμάνδου, ένα αγόρι χτυπά την πόρτα του, ζητώντας  φαγητό και ζεστασιά. Του αρνείται, και το αγόρι βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Λεοπόλδου. Τότε και ο Αρμάνδος ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του σε ένα μικρό κορίτσι που κρυώνει.

  Μετά το φαγητό, το κορίτσι βολεύτηκε σε μια μεγάλη πολυθρόνα και κοιτούσε το έλατο στο σαλόνι. Από κάτω του βρίσκονταν δεκάδες πακέτα με δώρα.

  Για ποιον είναι όλα αυτά τα δώρα; ρώτησε.

  Για μένα, απάντησε διστακτικά ο Αρμάνδος.

  Και ποιος σας τα χάρισε;

  Εγώ!

  Εφόσον δεν είχε κανέναν να του χαρίζει δώρα, ο Αρμάνδος είχε αποφασίσει να το κάνει μόνος του. Κοίταξε το κορίτσι και στα μάτια του διάβασε τη θλίψη ανάμεικτη με ζήλια.

  Τι θα συμβεί στους δύο γείτονες μόλις μπουν στο σπίτι τα δύο παιδιά; Τι συμβαίνει με τα αστέρια στον ουρανό;

  Μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία που θα μας θυμίσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια ιστορία που μαλακώνει και την πιο σκληρή καρδιά. Ας τη διαβάσουμε μαζί με τα παιδιά μας κι ας κοιτάξουμε αυτά τα Χριστούγεννα να προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε τα πιο πολύτιμα δώρα: αγάπη και καλοσύνη.

  Πήρε μερικά από τα δώρα που είχε κάτω από το έλατο, άνοιξε την εξώπορτα και πέρασε απέναντι με τις βρεγμένες παντόφλες του. Όταν έφτασε μπροστά στην πόρτα του Λεοπόλδου, χτύπησε χωρίς κανένα δισταγμό. Δεν είχε διάθεση να γιορτάσει τα Χριστούγεννα μόνος, χωρίς φίλους.

  Περίληψη: Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ο Αρμάνδος είχε φορέσει τη μακριά του ρόμπα και τις γούνινες παντόφλες. Δεν είχε καμιά διάθεση να πάει στην εκκλησία, κι ούτε σκόπευε, φυσικά, να δει κάποιο φίλο. Του άρεσε που θα έμενε μόνος στο σπίτι του, στη ζέστη και στην ησυχία του. Έξαφνα, άκουσε κάποιον να του χτυπάει την πόρτα.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ένα Χριστουγεννιάτικο Θαύμα

  Συγγραφέας: Sophie De Mullenheim

  Εικονογράφος: Eric Puybaret

  Εκδόσεις: Πατάκη 

  ISBN: 9789601656656

  Ημ. Έκδοσης: 10/2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here