Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ένας φίλος για το φεγγάρι - Κατερίνα Δροσινού

  Ένας φίλος για το φεγγάρι – Κατερίνα Δροσινού

  -

  Ένας φίλος για το φεγγάρι

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της Κατερίνας Δροσινού «Ένας φίλος για το φεγγάρι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιγαίο σε εικονογράφηση Άννας Καρνή. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+.

  Ένας φίλος για το φεγγάριΤο φεγγάρι αισθάνεται μοναξιά στο ουρανό. Θέλει να βρει φίλους. Επειδή όμως κανείς δεν θα ανέβει στoν ουρανό, αποφασίζει να κατέβει εκείνος προς τη γη, μήπως και κάνει πιο εύκολα φίλους για να μην αισθάνεται μοναξιά.

  AΣ ΖΉΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΚΟΝΤΆ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΎ…

  Όμως δεν γίνονται όλα όπως τα έχει ονειρευτεί. Θα καταφέρει τελικά να κάνει φίλους;

  Η συγγραφέας Κατερίνα Δροσινού έγραψε ένα όμορφο παραμύθι που αναφέρεται στη φιλία, στη διαφορετικότητα και στην πραγματοποίηση των ονείρων. Ένα όμορφο κείμενο που συνδυάζεται υπέροχα με πανέμορφη εικονογράφηση και παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες σε ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι.

  Είσαι μοναδικό μικρό μου φεγγάρι, μην ψάχνεις όμοιο σου, γιατί δεν θα βρεις. Είναι όμως τόσο όμορφο να διαφέρεις σε ένα κόσμο που όλοι είναι ίδιοι. Και να θυμάσαι πως πάντα όλοι θαυμάζουν αυτόν που ξεχωρίζει!

  Περίληψη: Το μικρό φεγγάρι θυμήθηκε τον αγαπημένο του πατέρα και πόσο του έλειπε από τότε που ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι στην άκρη τ’ουρανού και τα λόγια του λίγο πριν φύγει, που δεν τα είχε ξεχάσει.

  -Να προσέχεις μικρό μου φεγγάρι, το έργο που ανέλαβες είναι πολύ σημαντικό και να θυμάσαι, όταν το όνειρο σου δεν έρχεται σε σένα ίσως πρέπει να χαμηλώσεις κι εσύ για να σε φτάσει.

  Θα μπορέσει άραγε το φεγγάρι να βρει αυτό που αναζητάει; Θα μπορέσει να κάνει έστω κι έναν φίλο ή θα είναι για πάντα μόνο του;

  Ένα υπέροχο παραμύθι για την αξία της φιλίας, για τα ιδιαίτερα χαρίσματα του καθενός, για την αγάπη που κάνει τα δύσκολα εύκολα.

  Ένα παραμύθι που θα μας διδάξει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όσο διαφορετικός και αν είσαι.

  Τα παραμύθια λένε πάντα την αλήθεια….

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Ένας φίλος για το φεγγάρι

  Συγγραφέας: Κατερίνα Δροσινού

  Εκδόσεις: Αιγαίο

  ISBN: 9789609522205

  Εικονογράφηση: Άννα Καρνή

  Έτος έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here