Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;

  Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;

  -

  Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα; Ποιος δεν θυμάται την ατάκα «Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;» που επαναλαμβανόταν συνεχώς από τον Κώστα Βούτσα στην προσπάθειά του να πείσει τους υπόλοιπους ότι ήταν πλούσιος; Η συχνή επανάληψη της φράσης προκαλούσε δικαίως τον εκνευρισμό όλων.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Θα μου πείτε, τι σχέση έχει τώρα η συγκεκριμένη ατάκα και πού θέλω να καταλήξω; Θα σας εξηγήσω. Αυτή η ατάκα μού έρχεται συνεχώς στο μυαλό όταν βλέπω φωτογραφίες ίδιων και ίδιων βιβλίων αλλά με διαφορετικό φόντο, να στέλνονται για δημοσίευση στην ομάδα. Το βιβλίο μέσα σε μια βάρκα, το βιβλίο πάνω σε μια ψάθα, το βιβλίο σε ένα τραπέζι με μια κούπα αχνιστό καφέ, το βιβλίο με ένα ποτήρι κρασί. Και αυτές οι φωτογραφίες ζητούν έγκριση σχεδόν καθημερινά.

  Ως μέλος διάφορων ομάδων με βιβλία, τις βλέπω σχεδόν παντού δημοσιευμένες. Κατανοώ πλήρως την ανάγκη ενός νέου συγγραφέα να γνωστοποιήσει την έκδοση του βιβλίου του, καθώς και τις διάφορες παρουσιάσεις. Απόλυτα δικαιολογημένες αυτές οι κινήσεις στις ομάδες βιβλίου.

  Έχω και κότερο Πάμε μια βόλτα;
  Έχω και κότερο Πάμε μια βόλτα;

  Ο συγγραφέας δυστυχώς έχει επωμιστεί πολλά στις πλάτες του. Συνήθως δεν υπάρχει στήριξη και προώθηση από εκδοτικούς όταν πρόκειται για αυτοέκδοση. Αναγκαστικά, την προώθηση την αναλαμβάνει ο συγγραφέας. Στην προσπάθειά του να κάνει γνωστό το βιβλίο του, γίνονται κινήσεις που εμπεριέχουν υπερβολή.

  Η υπερβολική έκθεση ενός βιβλίου δεν σημαίνει αυτόματα και αύξηση των πωλήσεων. Υπάρχουν βιβλία που έχουν ελάχιστη προβολή αλλά έχουν καταφέρει να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητά στο αναγνωστικό κοινό. Οι ίδιοι οι αναγνώστες γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές του βιβλίου, γράφοντας θετικά σχόλια και θερμές κριτικές.

  Ένα βιβλίο δεν είναι μόνο εξώφυλλο. Είναι το θέμα που πραγματεύεται, ο τρόπος γραφής, η επιμέλεια του κειμένου και πολλά ακόμα. Αφήστε το βιβλίο να μιλήσει για σας και όχι εσείς για το βιβλίο.

  Έχω και κότερο. Πάμε μια βόλτα;

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here