Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι - Χριστίνα Καρρά

  Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι – Χριστίνα Καρρά

  -

  Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι – Χριστίνα Καρρά

  Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Καρρά «Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι».

  Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Οι πρώτες μου ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Δημήτρη Κουμπάτη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Ήρωες του βιβλίου είναι φρούτα και λαχανικά. Πρωταγωνιστής όμως είναι ο Ξινούλης, ένα λεμονάκι που είναι πάντα χαρούμενο και απολαμβάνει τη ζωή, παίζοντας και γελώντας συνεχώς.

  Τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά δυστυχώς δεν εκτιμούν τη στάση που ακολουθεί στη ζωή του. Του κάνουν συνεχώς παράπονα ότι ενοχλούνται από το γέλιο του. Δεν θέλουν να είναι αστείος. Του ζητούν να σοβαρευτεί.

  Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε

  Πώς θα αντιδράσει το λεμονάκι στις απαιτήσεις των φρούτων και λαχανικών; Θα υποκύψει στις απαιτήσεις τους; Κι αν το κάνει, θα καταφέρει να παραμείνει ο εαυτός του;

  Κι ενώ φρούτα και λαχανικά τσακώνονταν για το αν ενοχλούσε ο Ξινούλης, το πεπονάκι ο Μελένιος είχε ήδη πάρει την απόφασή του. Αυτό το λεμόνι έπρεπε να σταματήσει εδώ και τώρα.

  Μια ιστορία ευχάριστη, χιουμοριστική, άκρως απολαυστική για τους μικρούς αναγνώστες. Μέσα από τον ήρωα της ιστορίας, τα παιδιά κατανοούν τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου, με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Μαθαίνουν να μην επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων και να αποδέχονται αυτό που είναι, γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και δεν μπορεί να μοιάσει σε κανέναν.

  Ενδιαφέρουσα και η επιλογή των φρούτων ως ήρωες του βιβλίου. Τα παιδιά δυστυχώς δεν έχουν και πολύ καλή σχέση με τα φρούτα και τα λαχανικά. Πολλά από αυτά δεν αποτελούν μέρος της διατροφής τους. Το βιβλίο τούς δίνει την ευκαιρία να τα γνωρίσουν καλύτερα και -γιατί όχι- να κάνουν και μια γευστική δοκιμή.

  Το βιβλίο περιέχει διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

  Είμαι σίγουρη ότι μικροί και μεγάλοι θα απολαύσετε την ανάγνωση του βιβλίου και ο Ξινούλης θα σας κλέψει την καρδιά.

  Περίληψη: Το λεμονάκι ο Ξινούλης είναι πάντα χαρούμενο και γελαστό. Ο φίλος του το πορτοκάλι, ο Βιταμινούλης, τον αγαπάει πολύ και καμαρώνει τις τούμπες του πάνω στον καταπράσινο, γεμάτο μαργαρίτες λόφο. Μόνο που το γέλιο του και οι σκανταλιές του ενοχλούν τα άλλα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στο μανάβικο του κυρ Νικολή. Το πεπονάκι, ο Μελένιος, παίρνει λοιπόν μια μεγάλη απόφαση: Θα ζητήσει από τον Ξινούλη να σταματήσει να είναι χαρούμενος και να γελάει τόσο δυνατά!

  Τι θα κάνει άραγε ο φίλος μας το λεμονάκι ο Ξινούλης; Δε θα είναι πια κεφάτο και διασκεδαστικό;

  Στοιχεία βιβλίου

  Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελεΤίτλος: Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι

  Συγγραφέας: Χριστίνα Καρρά

  Εικονογράφος: Δημήτρης Κουμπάτης

  Εκδόσεις: Μ. Σιδέρη

  Σελίδες: 40

  ISBN: 9604682539

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here