Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας την Αίγινα

  Γνωρίζοντας την Αίγινα

  -

  Γνωρίζοντας την Αίγινα

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σήμερα Κυριακή, δεν είναι μόνο ημέρα ταξιδιού, αλλά και μέρα Εθνικών Εκλογών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να επιλέξουμε έναν κοντινό προορισμό. Έτσι και το εκλογικό μας δικαίωμα θα ασκήσουμε, αλλά και ταξίδι θα πάμε.

  Σημερινός μας προορισμός λοιπόν, ένα νησί του Αργοσαρωνικού. Η Αίγινα, η οποία το 1827 ορίστηκε ως η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Αυτή την ιδιότητα την κράτησε ως το 1829, αφού τότε ορίστηκε το Ναύπλιο πρωτεύουσα της Ελλάδας.

  ΑίγιναΤο νησί διαθέτει πολλά αξιοθέατα, τα οποία θα επισκεφτούμε. Θα γνωρίσουμε το Ναό της Αφαίας, τον Πύργο του Μαρκέλου, την Παλαιοχώρα με τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο, το επιβλητικό μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

  Η μυθολογία θέλει την Αίγινα να οφείλει την ονομασία της στην κόρη του Θεού Ασωπού, Αίγινα, την οποία ερωτεύτηκε ο Δίας και την απήγαγε στο νησί Οινώνη που μετονομάστηκε σε Αίγινα. Η στρατηγική της θέση κατά την αρχαιότητα φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που κατοικήθηκε πριν από το 3.500 π.Χ.

  ΑίγιναΗ Αίγινα είναι ένα νησί που προσελκύει πολύ κόσμο όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα.

  Στη διάρκεια του 20ου αιώνα, το νησί πρόσφερε έμπνευση σε συγγραφείς και καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών: ο Νίκος Καζαντζάκης, η Ζωρζ Σαρή, ο Γιάννης Μόραλης κ.α.

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Θα γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού, ενώ δε θα λείψουν και οι αναγνωστικές μας προτάσεις με φόντο την Αίγινα.

  Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε καλά.

  Γνωρίζοντας την Αίγινα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here