Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας την Οξφόρδη

  Γνωρίζοντας την Οξφόρδη

  -

  Γνωρίζοντας την Οξφόρδη

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο σημερινό ταξίδι της Κυριακής, θα επισκεφτούμε μια πόλη της Αγγλίας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάμεση.

  Μία πόλη γραφική και γνωστή σε όλους μας για το περίφημο πανεπιστήμιό της, που είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο. Αναφερόμαστε στην Οξφόρδη, η οποία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου.

  Μπορεί να είναι γνωστή εξαιτίας του περίφημου πανεπιστημίου της, όμως διαθέτει πολλά αξιοθέατα που αξίζει κανείς να δει όταν την επισκεφτεί. Μία πόλη με πολλά κτίρια ιστορικής σημασίας.

  Γνωρίζοντας την Οξφόρδη

  Θέατρα, πύργοι, μουσεία, καθεδρικοί ναοί, πάρκα, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα σας παρουσιάσουμε μέσα από το σημερινό μας ταξίδι.

  Θα ξεκινήσουμε από το πανεπιστήμιο της πόλης. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε τον πύργο Carfax και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα της πόλης. Θα πάμε στην πλατεία Radcliffe, αλλά και στο Μουσείο Ιστορίας της Επιστήμης, για να δούμε τον πίνακα που χρησιμοποιούσε ο Albert Einstein στις διαλέξεις του στην Οξφόρδη το 1931.

  Θα επισκεφτούμε πάρκα και θέατρα, αλλά και βιβλιοπωλεία. Φυσικά, δε θα λείψουν και οι αναγνωστικές μας προτάσεις με φόντο τη γραφική πόλη της Αγγλίας.

  Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here