Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2019
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Γνωρίζοντας το Άμστερνταμ

  Γνωρίζοντας το Άμστερνταμ

  -

  Γνωρίζοντας το Άμστερνταμ

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός, το Άμστερνταμ. Είναι μια πόλη γνωστή για τα πολλά και εξαιρετικού ενδιαφέροντος μουσεία της. Διαθέτει περισσότερα από 60 μουσεία.

  Αποτελεί επίσης μια πολυεθνική κοινωνία. Το 2007, ζούσαν στη πόλη άνθρωποι από 177 εθνικότητες.

  Στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, θα συναντήσουμε αμέτρητα κανάλια, σπίτια με τριγωνικές στέγες, ατμοσφαιρικά καφέ, καταπράσινα πάρκα και φυσικά πάρα πολλά ποδήλατα. Η Ολλανδία φημίζεται και για τα λουλούδια της και στο Άμστερνταμ υπάρχει η περίφημη πλωτή αγορά λουλουδιών. Η πόλη είναι γνωστή επίσης για την ανεκτικότητα που δείχνει στο σεξ και τα ναρκωτικά.

  Σε αυτό το ταξίδι μας, θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε μερικά από τα μουσεία που διαθέτει η πόλη. Το Μουσείο Επιστήμης, το Μουσείο της Άννας Φρανκ, το Μουσείο Κινηματογράφου, τα μουσεία των διάσημων ζωγράφων Βαν Γκογκ και Ρέμπραντ. Θα γνωρίσουμε το βασιλικό ανάκτορο και το πάρκο Vondel που είναι το πιο δημοφιλές πάρκο του Amsterdam και προσελκύει πολύ κόσμο καθημερινά!

  Φυσικά θα κάνουμε και μια στάση στο Café Winkel που φημίζεται για την μηλόπιτά του και θα σας παρουσιάσουμε τις αναγνωστικές μας προτάσεις με φόντο την πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

  Ελάτε μαζί μας να επισκεφτούμε μια όμορφη πόλη. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά στο Άμστερνταμ.

  Σε λίγο αναχωρούμε!

  Γνωρίζοντας το Άμστερνταμ

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση