Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Γρηγόρης Γατόνης: Η σταγόνα που ξεχείλισε - Lorenzo Rulfo

  Γρηγόρης Γατόνης: Η σταγόνα που ξεχείλισε – Lorenzo Rulfo

  -

  Γρηγόρης Γατόνης: Η σταγόνα που ξεχείλισε – Lorenzo Rulfo

  Από τις εκδόσεις Διόπτρα, κυκλοφορεί μια απολαυστική σειρά για τους μικρούς μας αναγνώστες: Τα συμμαθητάκια.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Θα μου επιτρέψετε να σας συστήσω τους φοβερούς μαθητές του Β2 τμήματος του σχολείου της Φτερνιζούπολης: Γρηγόρης Γατόνης, Λήδα Βολίδα, Λουκά Κλάψα, Άρη Γρανάζη, Ακίκο Αστέρη, Σάρα Πεισματάρα, Άσπα Σπάτουλα…

  Καλά… Καλά… Δεν θα τους αναφέρω όλους τώρα. Σήμερα θα σας γνωρίσω τον Γρηγόρη Γατόνη. Ο Ιταλός συγγραφέας Lorenzo Rulfo έγραψε το πρώτο βιβλίο της σειράς και η εικονογράφος Laura Re ομόρφυνε με τις ζωγραφιές της το βιβλίο. Απευθύνεται σε ηλικίες 7+.

  Ο Γρηγόρης Γατόνης θα μπορούσε να γίνει κολλητός φίλος όλων μας. Ξέρετε γιατί; Διότι βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο που τον φωνάζουν παντολύτη.

  Περνούσε πάρα πολλές ώρες βάζοντας το μυαλό του να δουλέψει για να βρει τι καινούρια προβλήματα μπορούσε να λύσει. Πίστευε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση. Κι αν δεν υπάρχει λύση δεν υπάρχει και πρόβλημα. Δεν ήταν εύκολο το καθήκον του, αλλά ούτε και πολύ δύσκολο, αφού πάντα υπήρχαν ένα σωρό προβλήματα.

  Ένα βράδυ, ο Γρηγόρης Γατόνης άκουσε τη βρύση του μπάνιου να στάζει. Βαρέθηκε όμως να σηκωθεί από το κρεβάτι του για να πάει να την κλείσει και συνέχισε τον ύπνο του. Όταν το πρωί τον ξύπνησε η μητέρα του, τον ενημέρωσε ότι η Φτερνιζούπολη είχε πλημμυρίσει και δεν θα λειτουργούσε το σχολείο.

  Τι συμφορά! αναφώνησε ο Γρηγόρης. Πλημμύρισαν τα πάντα εξαιτίας μου. Τι το ήθελα και δεν σηκώθηκα να κλείσω τη βρύση; Κοίτα τώρα…

  Όπως καλά καταλάβατε, η περιπέτεια ξεκινά. Ο παντολύτης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αδειάσει την πόλη του από τα νερά. Αυτά που θα κάνει… θα είναι άκρως απολαυστικά και το γέλιο για τους αναγνώστες του βιβλίου θα είναι αναπόφευκτο.

  Πρόκειται για ένα απολαυστικό, ευχάριστο, διασκεδαστικό βιβλίο, με έξυπνο χιούμορ, που δεν θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα.

  Η μετάφραση του βιβλίου από τα Ιταλικά είναι της Δήμητρας Δότση. Το πρώτο βιβλίο της σειράς μού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Το απόλαυσα σαν να ήμουν κι εγώ ένα μικρό παιδί, ίσως και λίγο περισσότερο.

  Είμαι σίγουρη ότι η σειρά θα αγαπηθεί πολύ. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από «φρέσκα» κείμενα με πολύ έξυπνο χιούμορ και θεωρώ πολύ πετυχημένη την ομάδα των Ιταλών δημιουργών της σειράς.

  Περίληψη: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΤΕΡΝΙΖΟΥΠΟΛΗΣ!

  Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2 – της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών! Πλιτς, πλιτς, πλιτς!
  Πόσο ενοχλητικές είναι αυτές οι σταγόνες που ταράζουν την απόλυτη σιωπή της νύχτας… Ο Γρηγόρης Γατόνης πολύ θα ήθελε να πάει στο μπάνιο και να κλείσει καλά τη βρύση, αλλά πού να αφήνει τώρα το ζεστό του κρεβάτι…
  Το επόμενο πρωί, όμως, τον περιμένει κάτι φριχτό!
  Όλη η πόλη είναι πλημμυρισμένη!
  Εξαιτίας του… Επειδή δεν έκλεισε τη βρύση!

  Στοιχεία βιβλίου

  Γρηγόρης Γατόνης: Η σταγόνα που ξεχείλισεΤίτλος: Γρηγόρης Γατόνης: Η σταγόνα που ξεχείλισε

  Συγγραφέας: Lorenzo Rulfo

  Εικονογράφος: Laura Re

  Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  ISBN: 978-960-605-454-9

  Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here