Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Η Αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Oksana Bula

  Η Αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί – Oksana Bula

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως και εικονογράφου Oksana Bula «Η Αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση σε μετάφραση Αλέξανδρου Πανούση.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας (ιδανικά για 3+). Το κείμενο σε κάθε σελίδα είναι μικρής έκτασης, ενώ η εικονογράφηση είναι υπέροχη και σε γήινες αποχρώσεις. Βοηθά πλήρως στην κατανόηση του κειμένου.

  Η Αρκούδα του βιβλίου συναντά μια μέρα έναν βίσονα, ο οποίος της εξιστορεί πώς περνά τον χρόνο του όταν όλα έχουν καλυφτεί από χιόνι.

  Η Αρκούδα βυθίστηκε σε σκέψεις. Σύντομα θα πρέπει να πέσει για ύπνο και να χάσει πάλι τόσα ενδιαφέροντα πράγματα.

  Όταν θα έρθουν τα ξωτικά του δάσους, οι Τουκόνι, να βοηθήσουν τα ζώα να πέσουν σε χειμερία νάρκη, η Αρκούδα βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες για να μην κοιμηθεί.

  Η σπηλιά μου είναι άβολη. ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΩΛΙΑ.

  Θα καταφέρουν οι Τουκόνι να βάλουν για ύπνο την Αρκούδα;

  Μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία θα διαβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους, που αναφέρεται στον ύπνο.

  Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά στην ηλικία των δύο, τριών ετών, βρίσκουν πολλές δικαιολογίες για να καθυστερούν όσο περισσότερο γίνεται τη διαδικασία του ύπνου. Οι γονείς πολλές φορές, σαν τα ξωτικά Τουκόνι, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να οδηγήσουν τα παιδιά στο κρεβάτι.

  Το βιβλίο επίσης προσφέρεται για να μάθουν τα παιδιά για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

  Είμαι σίγουρη ότι αυτό το βιβλίο θα διαβαστεί πολλές φορές και θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, είτε θέλουν να κοιμηθούν είτε όχι.

  Περίληψη: Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.

  Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.

  Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.

  Η Αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Oksana Bula Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί

  Συγγραφέας: Oksana Bula

  Εικονογράφος: Οksana Bula

  Eκδόσεις: Διάπλαση 

  ΙSBN:  978-960-567-147-1

  Ημ. Έκδοσης: 04/2018

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here