Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η Έλσα και οι άλλοι - Όλγα Σεχίδου

  Η Έλσα και οι άλλοι – Όλγα Σεχίδου

  -

  Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Όλγας Σεχίδου «Η Έλσα και οι άλλοι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Απευθύνεται σε ηλικίες 9+. Η εικονογράφησή του είναι της Έλλης Γρίβα.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για μια ευχάριστη και διασκεδαστική ιστορία που διαβάζεται με μια ανάσα. Θα μπορούσε να είναι και μια ιστορία που βασίζεται σε υπαρκτά πρόσωπα και όχι σε μυθοπλασία.

  Η Έλσα είναι ένα κορίτσι που συχνά προκαλεί με τις πράξεις και τα λόγια της αμηχανία, τόσο στους γονείς της αλλά και σε ξένους. Ζει με την οικογένειά της και είναι μαθήτρια του Δημοτικού.

  Μια μέρα θα λάβουν ένα τηλεγράφημα από τη θεία της μητέρας της, τη Βιολέτα, που τους ενημερώνει ότι θα τους επισκεφτεί. Η θεία Βιολέτα ζει στη Μυτιλήνη.

  Η μαμά της Έλσας ξεκινά να καθαρίζει με μανία το σπίτι. Η θεία Βιολέτα θέλει τα πάντα να λάμπουν. Η μαμά δίνει οδηγίες σε όλους. Ενημερώνει τον αδελφό της Έλσας ότι θα παραδώσει το δωμάτιό του στη θεία, και θα κοιμάται με την αδελφή του όσο θα μένει στο σπίτι η θεία Βιολέτα.

  Ύστερα πηγαίνουν όλοι μαζί στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τη θεία.

  Γύρισα και κοίταξα. Η θεία Βιολέτα ήταν άλλη! Τι απογοήτευση… Ήταν χοντρή, σοβαρή, αγέλαστη και το χειρότερο δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια της. Την κοίταξα σαν χαμένη, και η μαμά μ’ έσπρωξε να της προσφέρω τα λουλούδια.

  Οι μέρες που θα ακολουθήσουν με τη θεία Βιολέτα στο σπίτι, δεν θα είναι εύκολες για την οικογένεια. Δύσκολη η συμβίωση, καθώς η θεία επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.

  Το μαρτύριο ήταν το πρωινό βούτυρο στο ψωμί. Έπρεπε να το φάω οπωσδήποτε για να μην την προσβάλλω. Σε κάθε μπουκιά κρατούσα την ανάσα μου κι ύστερα με τη βοήθεια του νερού, κατάπινα…

  Μια μέρα, η Έλσα θα ανακαλύψει κάτι που η θεία Βιολέτα κρατούσε κρυφό από όλους για πολλά χρόνια. Πώς θα αντιδράσει σε αυτή την αποκάλυψη η θεία;

  Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα απολαύσουν την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου. Ας μην ξεχνάμε ότι το διάβασμα ενός βιβλίου είναι πρώτα απ’ όλα απόλαυση. Έμμεσα όμως οι αναγνώστες του βιβλίου λαμβάνουν και μηνύματα. Για τις ταμπέλες που βάζουμε στους ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζουμε καλά. Πολλές φορές όμως αυτές οι τεμπέλες δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στον χαρακτήρα των ανθρώπων. Εύχομαι να το απολαύσετε.

  Περίληψη: Η Έλσα, ένα κοριτσάκι του δημοτικού, γίνεται συχνά πονοκέφαλος για τους γονείς της και για όσους μεγάλους τυχαίνει να βρεθούν αντιμέτωποι με την έντονη περιέργεια και την αφοπλιστική ειλικρίνειά της. Η ξαφνική επίσκεψη μιας θείας της μητέρας της στο σπίτι, αλλάζει τον τρόπο ζωής της οικογένειας. Μπορεί η μικρή Έλσα να μεταμορφώσει την απρόσιτη και αυστηρή θεία;

  Η Έλσα και οι Άλλοι - Όλγα ΣεχίδουΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Έλσα και οι άλλοι

  Συγγραφέας: Όλγα Σεχίδου

  Εκδόσεις: Κέδρος

  ISBN: 978-960-04-3218-3

  Έτος Έκδοσης: 2007

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here