Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η Κατασκήνωση και πώς να τη γλιτώσετε - Tommy Greenwald

  Η Κατασκήνωση και πώς να τη γλιτώσετε – Tommy Greenwald

  -

  Η κατασκήνωση και πώς να τη γλιτώσετε

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο του Tommy Greenwald «Η κατασκήνωση και πώς να τη γλιτώσετε» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε ηλικίες 9+.

  Ήρωας του βιβλίου ο Τσάρλι Τζο, ένα αγόρι που απεχθάνεται το διάβασμα και τα βιβλία. Για να ευχαριστήσει τους γονείς του όμως, δέχεται να πάει για τρεις εβδομάδες (ίσως δεν το σκέφτηκε καλά) στην κατασκήνωση Ρινταμπούκι (Read a bookie).

  Δεν είναι μια κατασκήνωση όπως οι άλλες. Εδώ, οι κατασκηνωτές παρακολουθούν εργαστήρια, διαβάζουν βιβλία και γράφουν επιστολές. Έχουν ελάχιστες αθλητικές δραστηριότητες και χρόνο για διασκέδαση.

  Πώς μπορεί ένα αγόρι που δεν συμπαθεί το διάβασμα να περάσει το καλοκαίρι του παρέα με βιβλία, ανάμεσα σε «σπασίκλες»;

  Πώς μπορεί ο Λεχ Βαλέσα, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, να επηρεάσει τον Τσάρλι Τζο; Τελικά θα καταφέρει να αντέξει και τις τρεις εβδομάδες παραμονής στην εκπαιδευτική κατασκήνωση; Θα αλλάξει γνώμη για τα βιβλία και το διάβασμα;

  Η Κατασκήνωση και πως να τη γλιτώσετε – Tommy Greenwald

  Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα για παιδιά, ακόμα και για αυτά που δεν συμπαθούν τα βιβλία. Το συγκεκριμένο θα μιλήσει στην καρδιά τους, θα ταυτιστούν με τον ήρωα της ιστορίας και θα περάσουν απολαυστικές ώρες ανάγνωσης.

  Μέσα στο κείμενο, θίγονται και αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουν «οι καλοί μαθητές», «οι σπασίκλες των σχολικών τάξεων». Έλλειψη φίλων, περιθωριοποίηση, πίεση από τους γονείς για ακόμα καλύτερες σχολικές επιδόσεις, κλπ.

  Πιστεύω ότι τα παιδιά σε αυτή την κατασκήνωση – παιδιά όπως ο Τζέρεντ Μπάμπερς που προσπαθεί να φτάσει την ιδιοφυΐα του αδελφού του και ο Τζακ Συρονγκ που πέρασε όλα τα χρόνια του γυμνασίου προσπαθώντας να γίνει ο ιδανικός υποψήφιος για το Πανεπιστήμιο – χρειάζονται λίγο κολύμπι και λίγο παιχνίδι στο νερό, τρέξιμο και χοροπηδητά και γενικότερα να διασκεδάσουν.

  Ένα βιβλίο απολαυστικό τόσο για καλούς μαθητές όσο και για μαθητές που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το διάβασμα. Γιατί στη ζωή χρειάζεται ισορροπία. Ναι στη μάθηση, αλλά ναι και στο παιχνίδι.

  Περίληψη: Επιτέλους, καλοκαιρινές διακοπές! Αλλά αντί να κάνει βόλτες με τους φίλους του και να παίζει με τα σκυλιά του, ο Τσάρλι Τζο Τζάκσον έρχεται αντιμέτωπος με τον χειρότερο φόβο του: την εκπαιδευτική καλοκαιρινή κατασκήνωση, η οποία είναι ακριβώς όπως την είχε φανταστεί, γεμάτη βιβλία και σπασικλάκια. Εδώ, τα πάντα είναι αντίθετα από την πραγματικότητα. Οι σπασίκλες είναι τα κουλ τυπάκια και οι κουλ είναι οι παρείσακτοι. Ωστόσο, ο Τσάρλι Τζο είναι αποφασισμένος να πείσει ολόκληρη την κατασκήνωση ότι το σωστό είναι να μισείς το διάβασμα και το γράψιμο. Θα πετύχει τον στόχο του ή θα μεταμορφωθεί σε έναν από αυτούς;

  Άλλη μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον θεότρελο Τσάρλι Τζο, που θα “μιλήσει” στην καρδιά όσων μισούν την εκπαιδευτική κατασκήνωση και προτιμούν τις χαλαρές διακοπές, αλλά και θα καταφέρει, ίσως, να τους αλλάξει γνώμη…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η κατασκήνωση και πώς να τη γλιτώσετε

  Συγγραφέας:  Tommy Greenwald

  Εκδόσεις: Ψυχογιός

  ISBN: 978- 618- 01- 0555-1

  Ημ. Έκδοσης: 22/05/2014

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here