Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών H θετική επίδραση της ανάγνωσης στα παιδιά

  H θετική επίδραση της ανάγνωσης στα παιδιά

  -

  H θετική επίδραση της ανάγνωσης στα παιδιά

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η ανάγνωση βιβλίων επιφέρει θετικά αποτελέσματα στον ψυχισμό των παιδιών μας. Αρκετά βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα βοηθούν να διαχειρίζονται καταστάσεις τραυματικές που βιώνουν, είτε απλές, όπως μια επίσκεψη σε γιατρό, είτε πιο δύσκολες, όπως ένα διαζύγιο ή μια απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.

  H θετική επίδραση της ανάγνωσης στα παιδιά

  Τα βιβλία βοηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν, να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Η τακτική ανάγνωση βιβλίων βοηθά στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Αυξάνεται η δημιουργικότητά τους, η φαντασία τους, και εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό τους. Τα βιβλία μαθαίνουν στα παιδιά να αγωνίζονται για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

  Τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων στα παιδιά είναι πολλά. Ας γνωρίσουμε λοιπόν σε αυτά τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, φροντίζοντας να αφιερώνουμε μερικά λεπτά της ώρας για τους διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο.

  Αξία ανεκτίμητη τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους μεγάλους.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: Libreriamo.it

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΗ Βίλκα – Άννα Μακρή
  Επόμενο άρθροΥπόθεση Jacob – William Landay

  Απάντηση