Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 H κληρονομιά του παππού - Εύα Κασιάρου

  H κληρονομιά του παππού – Εύα Κασιάρου

  -

  Η κληρονομιά του παππού

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Εύας Κασιάρου «Η κληρονομιά του παππού» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ανήκει στη σειρά Λογοτεχνικές εξερευνήσεις και απευθύνεται σε ηλικίες 9+.

  Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην Πιερία. Ήρωας του βιβλίου, ο Πέτρος. Ο παππούς του λάτρευε την ορειβασία. Πεθαίνοντας, του αφήνει κληρονομιά ένα κουτί με φωτογραφίες από τις αναβάσεις του στον Όλυμπο, και μια πέτρα. Τα τελευταία λόγια του παππού πριν φύγει από τη ζωή είναι αινιγματικά. Του ζητά να πάει στον Όλυμπο και να βρει τον Φα…

  Η κληρονομιά του παππού – Εύα Κασιάρου

  Ο Πέτρος θα ζητήσει από τους γονείς του να πάνε διακοπές στην Πιερία. Θέλει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του παππού του. Δεν ξέρει όμως πώς. Εκτός από την οικογένεια του Πέτρου, στην Πιερία θα έρθουν οι νονοί του, αλλά και μια φίλη του με τη μαμά της. Όταν φτάσουν στον προορισμό τους, ο Πέτρος θα γνωρίσει την κόρη του ξενοδόχου. Τα παιδιά της παρέας θα δημιουργήσουν μια μυστική ομάδα που θα ασχοληθεί με την αναζήτηση του Φα… Θα τα καταφέρει ο Πέτρος και η παρέα του να λύσουν το μυστήριο; 

  Οι αναγνώστες του βιβλίου θα ζήσουν παρέα με τους ήρωες του βιβλίου μια περιπέτεια γεμάτη  δράση, εξερεύνηση, μυστήριο αλλά και συγκίνηση. Παράλληλα, θα μάθουν πολλά για την Πιερία, τον Όλυμπο και την ορειβασία.

  Τα νερά του Ενιπέα κατεβαίνουν από τον Όλυμπο, γι’ αυτό είναι παγωμένα μέχρι αργά το καλοκαίρι. Σχηματίζουν μικρές λίμνες και μετά χάνονται ξαφνικά σε υπόγειες καταβόθρες. Οι καταρράκτες του Ενιπέα είναι αγαπημένος σταθμός για πολλούς ορειβάτες.

  Η συγγραφέας, με καταγωγή από την Κατερίνη και με πολλή αγάπη για τα μέρη που αναφέρει στο βιβλίο της, δημιουργεί ένα μυθιστόρημα που διαθέτει όλα όσα αναζητούν οι αναγνώστες από ένα βιβλίο. Δράση, χιούμορ, αγωνία, νεανικούς έρωτες, περιπέτεια, αλλά και γνώση. Γνώση που έρχεται αβίαστα μέσα από την εξερεύνηση των ηρώων του βιβλίου.

  Τα μπουμπουνητά δυνάμωσαν. Τώρα ήταν η σειρά του Αντώνη να φοβηθεί. Όχι για τον ίδιο, που είχε έρθει κι άλλες φορές αντιμέτωπος με τους «κεραυνούς του Δία», αλλά για τα παιδιά. Η βροχή είχε δυναμώσει και η ανάβαση γινόταν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τα παπούτσια τους είχαν λασπωθεί.

  Είμαι σίγουρη ότι όσοι το διαβάσουν θα το απολαύσουν! Καλή ανάγνωση!

  Περίληψη: Ο Πέτρος κληρονομεί ένα κουτί με φωτογραφίες από τον παππού του, που φανερώνουν την αγάπη του για την ορειβασία και τον Όλυμπο.
  Οι τελευταίες λέξεις του παππού, «…Πήγαινε να τον βρεις… εκεί είναι ο Φα… δε σκοτώθηκε… Στον Όλυ…», παρακινούν τον Πέτρο να πείσει τους γονείς του να πάνε μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι και τον γιο τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο Λιτόχωρο.
  Εκεί μαζί με άλλα δύο κορίτσια ξεκινούν να λύνουν το μυστήριο…
  Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τα αινιγματικά τελευταία λόγια του παππού, θα φτιάξουν μια μυστική οργάνωση.
  Θα καταφέρουν να ρίξουν φως στη λέξη Φα;
  Τι κρύβει η ανάβαση στον Όλυμπο;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η κληρονομιά του παππού

  Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

  Εκδόσεις: Μίνωας

  ISBN: 978-618-02-0525-1

  Ημ. Έκδοσης: 01/2016

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here