Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Ταξιδεύοντας Λογοτεχνικά Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακες

  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακες

  -

  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακες

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το ταξίδι μας στους ελληνικούς φάρους έφτασε στο τέλος του. Δε θα σας αφήσουμε όμως χωρίς αναγνωστικές προτάσεις. Ψάξαμε, βρήκαμε, διαβάσαμε και σας προτείνουμε βιβλία με θέμα τους φάρους και τους φαροφύλακες.

  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακεςΠρώτη μας επιλογή, ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους. Πρόκειται για το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Παπασταματίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη «Ο Ρωμανός ο φαροφύλακας». Απευθύνεται σε ηλικίες 7+.

  Ανάμεσα στα δυο νησιά, ο φύλακας του καλύτερου Φάρου στη χώρα φρόντιζε καθημερινά να περνούν τα καράβια με ασφάλεια. Η πιο δύσκολη δουλειά γινόταν παιχνιδάκι για τον Ρωμανό το Φαροφύλακα, ο οποίος γρήγορα έγινε ο θρύλος της θάλασσας, βοηθώντας τους ναυτικούς να περνούν τις πιο μεγάλες καταιγίδες. Όμως, το πιο μεγάλο του κατόρθωμα ήταν ότι έγινε ο καλύτερος φίλος του Καπετάν-Γιώργη, του πιο δύσκολου και δύστροπου καπετάνιου φορτηγού καραβιού!

  «Ααααα! Τι ευτυχία που είναι να ξυπνάς στον πιο ωραίο Φάρο!», είπε ο Ρωμανός ο Φαροφύλακας… …και ξεκίνησε τις ιστορίες του!

  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακες
  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακες

  Επόμενη αναγνωστική μας επιλογή, το βιβλίο της Camilla Lackberg «Ο Φαροφύλακας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  Ο επιθεωρητής Πάτρικ επιστρέφει στη δουλειά ύστερα από αναρρωτική άδεια. Προσπάθησε να ξεκουραστεί και να φροντίσει τη γυναίκα του με τα δύο πρόωρα δίδυμα μωρά τους. 
  Δεν προλαβαίνει να πατήσει το πόδι του στο αστυνομικό τμήμα και μια νέα έρευνα ξεκινά. Ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του. Τον έχουν πυροβολήσει στη βάση του κεφαλιού του.
  Το θύμα είναι ο Ματς Σβέριν, ο διαχειριστής των οικονομικών του δημοτικού συμβουλίου, ένας φιλικός και συμπαθής τύπος. Κανείς δεν έχει να του προσάψει κάτι.
  Ο Πάτρικ θα χαρτογραφήσει τη ζωή του, που έκρυβε μυστικά πέρα από κάθε υποψία. Γιατί βιαζόταν τόσο να φύγει από το Γέτεμποργ και να επιστρέψει στη Φιελμπάκα; Τι ρόλο έπαιξε στη μετατροπή του παλιού λουτρού της Φιελμπάκα σε σπα; Είναι σύμπτωση που η αγαπημένη του από την παιδική του ηλικία, η Άννι, έχει επίσης επιστρέψει στη Φιελμπάκα;

  Διαβάζοντας για φάρους και φαροφύλακεςΤελευταία μας αναγνωστική επιλογή, το βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού «Η γυναίκα του φάρου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

  Μόνο ο Άρης Μαυροειδής μπόρεσε να καταλάβει ποια ήταν πραγματικά η γυναίκα του φάρου… Εκείνος αναγνώρισε στο πρόσωπο της άλαλης Αυγής το πρόσωπο της σκιάς που είχε στοιχειώσει το νου του. Και μόνο εκείνος έμαθε ότι το κορίτσι που απαρνήθηκε τη γλώσσα των ανθρώπων, προτιμώντας να αφουγκράζεται τη γλώσσα των πουλιών, ήταν το ίδιο κορίτσι που τριγυρνούσε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Φολεγάνδρου το 1978 και στο φάρο της Ασπρόπουντας το 1715, περιμένοντας αιώνες την αγάπη να επιστρέψει… Από το μυστικό μιας φωτογραφίας στο μυστικό ενός κελαριού κι έπειτα στο μυστήριο της Χρυσοσπηλιάς, από το παρόν στο παρελθόν και από την προδοσία στην προσμονή, η γυναίκα του φάρου ψάχνει μια απάντηση στο ερώτημα της μετά θάνατον ζωής μέσα από ιστορίες στις οποίες εναλλάσσονται οι εποχές, όχι όμως και οι πρωταγωνιστές, που παραμένουν ίδιοι, παραβιάζοντας τα σύνορα του χρόνου στο όνομα της αγάπης…

  Ήταν ένα ιδιαίτερο ταξίδι το σημερινό, γεμάτο ιστορία και θαλασσινή αύρα. Ελπίζουμε να το βρήκατε ενδιαφέρον. Την επόμενη Κυριακή, ένας νέος προορισμός περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here