Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΑποσπάσματαΗ Οδύσσεια που μας κρύβουν (απόσπασμα) - Πολυχρόνης Κουτσάκης

  Η Οδύσσεια που μας κρύβουν (απόσπασμα) – Πολυχρόνης Κουτσάκης

  -

  Η Οδύσσεια που μας κρύβουν (απόσπασμα) – Πολυχρόνης Κουτσάκης

  Μήτε για τόπους τρομερούς, τυραννισμένους άντρες, μήτε για κούκλες θελκτικές ή για της Τροίας το κάστρο – τίποτα απ’ όλα αυτά εδώ δε λέει ετούτη η ιστορία. Φαίνεται σαν να τα λέει, αλλά, όπως όλες οι ιστορίες που αξίζουν να τις τραγουδούν οι μούσες και οι θνητοί, η ιστορία μάς μιλάει κατά βάθος για άλλα.

  Η Οδύσσεια που μας κρύβουν – Πολυχρόνης Κουτσάκης

  Η Οδύσσεια που μας κρύβουν (απόσπασμα) - Πολυχρόνης ΚουτσάκηςΈνας μπερμπάντης σύζυγος, που έχει είκοσι χρόνια να πατήσει στο σπίτι του γιατί καλοπερνάει αλλού και δεν αντέχει την γκρίνια της γυναίκας του στο παλάτι. Θα τον έχετε ακουστά, τον λένε Οδυσσέα. Η γυναίκα του, η Πηνελόπη, που δε θέλει να τον δει ούτε ζωγραφιστό τον ακαμάτη, αφήστε που βλέπει κι ότι έχει πέραση σε νεότερους και ομορφότερους. Ο γιος τους, ο Τηλέμαχος, που τα έχει χαμένα με τα καμώματα των γονιών του, αλλά προσπαθεί να βγάλει άκρη με τη δική του ζωή και τον δικό του μεγάλο έρωτα διατηρώντας την ηθική του μέσα σε έναν κόσμο που μοιάζει να μην έχει κανέναν ηθικό φραγμό.
  Μια οικογένεια της διπλανής πόρτας, απλώς λίγο διαφορετική απ’ ό,τι μας την έχουν πλασάρει. Μια οικογένεια που πρέπει να παλέψει με θεούς και ανθρώπους για να δει αν έχει ελπίδα να επιβιώσει.

  Η Οδύσσεια που μας κρύβουν (απόσπασμα) - Πολυχρόνης ΚουτσάκηςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Η Οδύσσεια που μας κρύβουν

  Συγγραφέας: Πολυχρόνης Κουτσάκης

  Εκδόσεις: Πατάκη

  Σελίδες: 352

  Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2022

  ISBN: 9786180702224

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ