Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Ο Αχιλλέας έχει μάθει μόνο να κερδίζει. Να κερδίζει το φλουρί στη βασιλόπιτα, τον παππού του στο σκάκι, στα επιτραπέζια, να παίρνει μετάλλια στο κολυμβητήριο. Και οι γονείς του να φουσκώνουν από υπερηφάνεια.

Όταν, όμως, στη τάξη έρχεται ο Λεωνίδας, ο Αχιλλέας χάνει τα πρωτεία και πέφτει στην δεύτερη θέση. Κάθε μέρα προσπαθεί να ξανακερδίσει αυτό που του πήρε ο Λεωνίδας και το βράδυ δυσκολεύεται να κοιμηθεί και όλο και αναστενάζει πιο βαθιά.

Μια μέρα η μαμά του Αχιλλέα προσκαλεί τον Λεωνίδα με τη μαμά του στο σπίτι για να παίξουν τα παιδιά. Ο Αχιλλέας προτείνει να παίξουν σκάκι που πάντα κερδίζει. Αλλά αυτή τη φορά, νικητής βγήκε ο Λεωνίδας. Ο Αχιλλέας, γεμάτος θυμό για την ήττα του, ρίχνει με μια κλωτσιά τα πιόνια και ο Λεωνίδας τον κοιτά απορημένος.

Και μένει μόνος του ο Αχιλλέας, χωρίς κανέναν φίλο, με μόνη συντροφιά, τον Πάτροκλο, το πιστό του σκύλο. Μα του λείπει ο Λεωνίδας.

Τι θα κάνει τελικά ο Αχιλλέας; Θα καταφέρει να αποκτήσει έναν αληθινό φίλο και να γίνει πραγματικά χαρούμενος και ευτυχισμένος;

Μια ιστορία τρυφερή, που πρέπει να διαβάσουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κυρίως οι μεγάλοι.

Πολλές φορές εμείς οι γονείς, πιέζουμε τα παιδιά μας να γίνουν πρώτοι σε όλα, να αποκτήσουν βραβεία, μετάλλια, για να φουσκώσουμε από υπερηφάνεια. Τι θέλουν όμως τα παιδιά μας πραγματικά;

Σίγουρα θέλουν την αγάπη μας, την αποδοχή μας και φίλους αληθινούς για να παίζουν μαζί και να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά, σχετικές με την ιστορία που διάβασαν, αλλά και άλλα παιχνίδια για να διασκεδάσουν. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η Θέντα Μιμηλάκη.

Περίληψη: Ο Αχιλλέας δεν είναι απλός ήρωας. Είναι σούπερ ήρωας. Μπορεί να μη φοράει μπέρτα και στολή, όμως συνέχεια κερδίζει και όλοι τον χειροκροτούν. Είναι πάντα πρώτος: Στα μαθήματα, στο κολύμπι, στο πιάνο, στο σκάκι. Κι ο Πάτροκλος, ο καλύτερός του φίλος, καμαρώνει. Τι κι αν είναι σκύλος;

Όταν όμως στο σχολείο έρχεται ο Λεωνίδας, όλα αλλάζουν. Έχει κι αυτός ηρωικό όνομα και κερδίζει συνεχώς. Κερδίζει ακόμα και τον Αχιλλέα. Γίνονται ένα σωρό «μάχες» κι ο Αχιλλέας μαθαίνει πολλά. Κυρίως, πως ένας πόλεμος κρύβει μοναξιά.
Στο τέλος, όμως, καταφέρνει να πετύχει την πιο σημαντική νίκη του.

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
 

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

ISBN: 978-618-03-1081-8

Σελίδες: 56

Ημερομηνία έκδοσης: 19/10/2017

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here