Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε - Άννα Κουππάνου

  Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε – Άννα Κουππάνου

  -

  Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω της συγγραφέως Άννας Κουππάνου και σίγουρα όχι το τελευταίο.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο με δυνατή πλοκή, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού που, μέσα από την φανταστική συνύπαρξη ανθρώπων και σκύλων, θίγει σημαντικά φιλοσοφικά ζητήματα αβίαστα και μας θυμίζει ότι πρέπει να παίρνουμε τα ρίσκα μας με τόλμη!   Διαθέτει μυστήριο, χιούμορ και δράση. Ζωηροί διάλογοι, γρήγορη αφήγηση και ανατροπές. 

  Θα πρέπει όλοι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λες και ανήκουμε στην πιο αδύναμη ομάδα. Η ζωή μας ρίχνει μια στα ψηλά και μια στα χαμηλά. Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι θα μπορούσε να ήμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη τους άλλους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία. Πρέπει να φανταζόμαστε πάντα ότι είμαστε στη θέση του αδύναμου.

  Αν και στο βιβλίο αναγράφεται ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11+, θα έλεγα ότι είναι βιβλίο όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες αναγνώστες.

  Τι σχεδιάζουν οι σκύλοι για τους ανθρώπους;

  Αν θέλετε να μάθετε τι απίστευτο ανακάλυψε ο Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο αυτό. Είμαι σίγουρη ότι θα σας κρατήσει απίστευτη παρέα.

  Η συγγραφέας προσφέρει μέσα από το κείμενό της, τροφή για σκέψη, ενώ δίνει το κίνητρο στους αναγνώστες της για αρχή πολλών συζητήσεων. Η Άννα Καππάνου τιμήθηκε για το συγκεκριμένο βιβλίο με το πρώτο βραβείο Κυπριακού Νεανικού Βιβλίου 2013. Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε είναι συνέκδοση των Εκδόσεων Κέδρος (διανομή του βιβλίου σε όλες τις χώρες εκτός της Κύπρου) και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου. Η εικονογράφος διακρίθηκε στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου για την εικονογράφηση του βιβλίου.

  Περίληψη: Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε υπολογιστής ρίσκου, κουρεύει το γρασίδι του με ξυριστική μηχανή, περπατά στα δύο και κάποτε σέρνεται στα τέσσερα. 

  Μαξιμιλιανός Ντισκάβερι μέλλοντας πατέρας, επαναστάτης, αλλά λίγο δισταχτικός. 

  Τζόζεφιν μέλλουσα μητέρα, αποφασιστική, ατρόμητη. 

  Σεσίλια Τόμας πιανίστρια παγκοσμίου φήμης, άνθρωπος στοχαστικός, κινείται στα έξι. 

  Υπέροχος Τζορτζ αστέρι της τηλεόρασης, αντικείμενο λατρείας χιλιάδων θαυμαστών.

  Μια μέρα και μια νύχτα οι δρόμοι τους και οι σκέψεις τους θα διασταυρωθούν και από τότε η ιστορία του κόσμου θα αλλάξει για πάντα.

  Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση, που θίγει με μεγάλη ευαισθησία σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε

  Συγγραφέας: Κουππάνου Άννα

  Εκδότης: Κέδρος

  ISBN: 9789600446067

  Αριθμός Σελίδων: 200

  Έτος Έκδοσης: 2015

  Βραβείο: ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Στις βραχείες λίστες των διαγωνισμών του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΙΒΒΥ Κύπρου)

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here