Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η άπληστη χελώνα - Σοφία Μαντουβάλου

  Η άπληστη χελώνα – Σοφία Μαντουβάλου

  -

  Η άπληστη χελώνα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το έμμετρο παραμύθι της συγγραφέως Σοφίας Μαντουβάλου «Η άπληστη χελώνα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης, σε εικονογράφηση της Κέλλυ Ματαθία Κόβο.

  Ο λαγός και η χελώνα ζούσαν σε έναν όμορφο αγρό. Η χελώνα όμως, βαρέθηκε την ήσυχη ζωή εκεί. Αφήνει το καβούκι της και φεύγει για την μεγάλη πολιτεία, να φτιάξει ένα μεγάλο και τρανό σπιτικό που όλα τα ζώα στον αγρό θα το ζήλευαν.

  Μετά από λίγο καιρό, η χελώνα μια και δυο

   μυστικό σκάει στο λαγό, κατακέφαλα ουρανό.

  «Ζηλεύω όσους  ζουν μακριά,

  Στης πολιτείας τη μεριά.

  Βαρέθηκα τον τόπο αυτό

  Και τον ήλιο τον καυτό,

  Τα μυρμήγκια στη δουλειά,

  Σκλάβους μες την ερημιά.

  Πάω, φεύγω από δω,

  Άσπρη μέρα για να δω.

  Ονειρεύομαι τρανή, τύχη μεγάλη λαμπρινή

  Στη πόλη αυτή τη μακρινή.

  Σαν επιστρέφει με το νέο της σπίτι, προσφέρει δώρο στο λαγό από την πόλη, μα εκείνος δεν το δέχεται. Του αρέσει έτσι όπως ζει απλά και με λίγα. Μόνο η χελώνα μας δεν ικανοποιείται με τίποτα και συνεχώς θέλει όλο και περισσότερα.

  Αποφασίζει να κάνει ταξίδια, να γνωρίσει όλο το κόσμο. Θα βρει τελικά ένα μέρος που να της αρέσει για να φτιάξει το σπίτι της;

  Μια διασκεδαστική και σοφή ιστορία για την απληστία, το χάρισμα της απλότητας και το δώρο της φιλίας για παιδιά 4 ετών και άνω.

  Ένα όμορφο παραμύθι, που σκοπό έχει να δείξει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, ότι η ευτυχία και η χαρά βρίσκονται στα απλά πράγματα. Όσα υλικά αγαθά και να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι θα του προσφέρουν ευτυχία και χαρά.  Άλλες αξίες πιο σημαντικές και συχνά ξεχασμένες είναι αυτές που κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Αυτές τις αξίες, η συγγραφέας τις παρουσιάζει στα παιδιά για να γνωρίσουν την πραγματική ευτυχία.

  Περίληψη: Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν πλουμιστό αγρό, ζούσε μια μικρή χελώνα που είχε φίλο κολλητό ένα χαρούμενο λαγό μέχρι τον ουρανό ψηλό. Κάποιο όμως πρωινό, η χελώνα στο λαγό σκάει μεγάλο μυστικό. “Στο καβούκι δε χωράω, άλλο σπίτι αναζητάω.  Ζηλεύω όσους ζουν μακριά, στης πολιτείας τη μεριά”. Η χελώνα μια και δυο, με όνειρα μες στο μυαλό, στην πόλη πάει στο καλό. Με το καινούριο σπιτικό ξαναγυρίζει στον αγρό, να τη δουν, να τη θαυμάσουν, απ’ τη ζήλια τους να σκάσουν… Πού οδήγησε τη χελώνα η άπληστη αναζήτηση μιας άλλης ζωής; Πώς τη βοήθησε ο λαγός να ξαναβρεί τον εαυτό της;

  άπληστη χελώναΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Η άπληστη χελώνα

  Συγγραφέας: Μαντουβάλου Σοφία

  Εκδότης: Καλέντης

  ISBN: 9789602199978

  Έτος Έκδοσης: 2015

  Σελίδες: 48

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here