Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Η Εκκλησία με τα δέντρα

  Η Εκκλησία με τα δέντρα

  -

  Η Εκκλησία με τα δέντρα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μεγαλόπολη, στο χωριό Βάστα, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο εκκλησάκι. Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Από τη στέγη της βγαίνουν 17 δέντρα που φτάνουν τα είκοσι μέτρα ύψος.

  Η παράδοση λέει ότι ο αριθμός των δέντρων δείχνει την ηλικία της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε. Η Εκκλησία με τα δέντρα.

  Η Εκκλησία με τα δέντραΟ Θρύλος αναφέρει ότι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Αγία Θεοδώρα από τον Μιχαήλ ΣΤ’, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δέντρα.

  Το εκκλησάκι εκτιμάται ότι χτίστηκε μεταξύ του 1050- 1100 μ.Χ. προς τιμήν της. Είναι περιτριγυρισμένο από πανύψηλες βελανιδιές και μια κατάφυτη ρεματιά. Το νερό που τρέχει στο ποτάμι κάτω από την εκκλησία, ποτίζει τα δέντρα.

   Γιορτάζει κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Αρκαδίας. 

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here