Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Η Γιορτή του Πατέρα

  Η Γιορτή του Πατέρα

  -

  Εκτός από τη Γιορτή της Μητέρας κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη, υπάρχει και η Γιορτή του Πατέρα. Είναι μια κινητή γιορτή. Τιμάμε τους μπαμπάδες την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στις περισσότερες χώρες ο πατέρας τιμάται τον Ιούνιο, ενώ στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο. Σκοπός αυτής της μέρας είναι να αναδειχτεί ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών του. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η γιορτή;

  Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ-Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα έξι παιδιά της οικογένειας.

  Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Ουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια, μέχρι το 1966. Ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνου ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

  Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγήhttps://www.sansimera.gr/worldays/91

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here