Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις - Παναγιώτα Φλεβάρη

  Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις – Παναγιώτα Φλεβάρη

  -

  Η συγγραφέας Παναγιώτα Φλεβάρη συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το παραμύθι της «Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι τη Δήμητρας Πέππα.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα παραμύθι άκρως διδακτικό. Διαθέτει στοιχεία του κλασικού παραμυθιού (πριγκίπισσες, νεράιδες, παλάτια, βασιλιάδες) που συνδυάζονται όμως με σύγχρονα στοιχεία. Η συγγραφέας επιδιώκει με το παραμύθι και την ηρωίδα της, τη Μελίτη, να οδηγήσει τα παιδιά στην ανακάλυψη διάφορων αρετών που υπάρχουν μέσα τους. Δικαιοσύνη, τιμιότητα, συμπόνοια αλλά και μετάνοια.

  Η Μελίτη είναι μια γλυκιά πριγκίπισσα. Συχνά ακούει τη μητέρα της και βασίλισσα να την αποκαλεί «Πριγκιπονεραϊδούλα». Ξέρει ότι δεν είναι νεράιδα, αφού δεν διαθέτει μαγικές ικανότητες. Αποφασίζει όμως να κάνει διάφορα μαγικά για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, με οδηγό ένα βιβλίο μαγικών.

  Η γλυκιά πριγκίπισσα θα κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά κανένα μαγικό δεν θα γίνει από τα χεράκια της.

  Η βασίλισσα ήξερε πως η μονάκριβη κορούλα της ήταν πολύ μικρούλα ακόμη για να καταλάβει τι πραγματικά εννοούσε. Όμως, με το συνηθισμένο σοφό της ύφος της αποκρίθηκε: «Εγώ πάντως, κάθε μέρα βλέπω τις μαγικές δυνάμεις σου. Κι έχεις πολλές. Θα τις νιώσεις κι εσύ με τον καιρό».

  Και πράγματι, σε λίγο καιρό, η Μελίτη, θα κληθεί να ανακαλύψει κάποιες από τις μαγικές δυνάμεις που κρύβει μέσα της.

  Δεν θα σας αποκαλύψω όμως το πώς, για να σας κρατήσω σε αγωνία. Θα σας πω όμως ότι, διαβάζοντας το βιβλίο, θα ανακαλύψετε και εσείς ότι μπορείτε να κάνετε μαγικά και να αλλάξετε πολλά πράγματα γύρω σας, με τις πράξεις σας ή τη συμπεριφορά σας.

  Η εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα, με τις ήπιες αποχρώσεις των χρωμάτων που επέλεξε, εκπέμπει μια γλυκύτητα και ηρεμία που δένει απόλυτα με το ύφος της συγγραφέως. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βάση την ιστορία που διάβασαν τα παιδιά.

  Ας ανακαλύψουμε όλοι τις μαγικές δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας με τη βοήθεια της Μελίτης. Καλή ανάγνωση.

  Περίληψη: Η ήσυχη ζωή της μικρής πριγκίπισσας Μελίτης παίρνει μια μυστηριώδη τροπή, όταν η μαμά της αρχίζει να την προσφωνεί… «πριγκιπονεραϊδούλα»… Πριγκίπισσα όντως είναι, μα νεράιδα από πού κι ως πού; Αφού δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Κι όμως, η μαμά της επιμένει πως η Μελίτη διαθέτει πολλές απ’ αυτές… Και μάλιστα… ανθρώπινες!… Καλέ, πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα; Αλλά κι ο μπαμπάς, μια απ’ τα ίδια λέει κι αυτός… Ουφ, τι μπέρδεμα!
  Εσείς, παιδιά, τι λέτε; Έχει ή δεν έχει η Μελίτη μαγικές δυνάμεις; Θα καταφέρει, άραγε, να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ερμηνεύσει τα ακαταλαβίστικα λόγια των γονιών της;
  Ακολουθήστε την στην προσπάθειά της αυτή και σίγουρα θ’ ανακαλύψετε ότι… κι εσείς έχετε πολλές μαγικές δυνάμεις!

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις

  Συγγραφέας: Φλεβάρη Παναγιώτα

  Εκδόσεις: Μ.Σιδέρη 

  ISBN: 978-960-468-264-5

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here