Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 H Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά - Brian Biggs

  H Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά – Brian Biggs

  -

  H Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Παπαθανασίου

  Από τις εκδόσεις Φανταστικός κόσμος κυκλοφόρησε  το πρώτο βιβλίο της σειράς  Η ΤΟΣΟΔΟΥΠΟΛΗ με τίτλο ”H Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά“, του συγγραφέα και εικονογράφου  Μπράιαν Μπιγκς.Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορούμε να το διαβάσουμε σε παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, αλλά μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα κι από μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά που έχουν κατακτήσει την ικανότητα της ανάγνωσης. Το κείμενο του βιβλίου είναι μικρό, ενώ κυριαρχεί η έντονη εικονογράφηση που εντυπωσιάζει τα παιδιά.

  Διαβάζοντας τον πρόλογο του βιβλίου και το καλωσόρισμα που κάνει ο συγγραφέας στους αναγνώστες του, σκέφτηκα το πόσο όμορφο θα ήταν για όλους μας, να ζούσαμε σε μια πόλη όπως η Τοσοδούπολη! Όμορφο αλλά ουτοπικό.

  Κάθε μέρα, οι κάτοικοι της Τοσοδούπολης πηγαίνουν στη δουλειά τους. Ο φούρναρης φτιάχνει τα πιο νόστιμα ντόνατς. Ο σκουπιδιάρης μαζεύει τα σκουπίδια. Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγεί το λεωφορείο του πηγαίνοντας τον καθένα έγκαιρα στη δουλειά του. Καθένας έχει μια δουλειά να κάνει.

  Ο συγγραφέας προβάλλει τη σημασία της συλλογικότητας, της καλοσύνης μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε μια πόλη. Αξίες που είναι σημαντικές να κατακτήσουν τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωή τους.

  Το βιβλίο δίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων σε μια κοινωνία, για τα επαγγέλματα των ανθρώπων αλλά και για τη δύναμη της συνεργασίας.

  Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που θα διαβαστεί πολλές φορές. Ευχάριστο και απολαυστικό ανάγνωσμα για μικρούς και όχι μόνο αναγνώστες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και το επόμενο βιβλίο της σειράς.

  Περίληψη: Η ΤΟΣΟΔΟΥΠΟΛΗ είναι μια πόλη όπου όλα πηγαίνουν απολύτως καλά. Το πρωινό λεωφορείο είναι πάντα στην ώρα του, τα σκουπίδια είναι πάντα μαζεμένα, και ο φούρναρης ψήνει τα πιο νόστιμα ντόνατς. Όμως, ένα πρωινό κάτι δεν πηγαίνει καλά στην Τοσοδούπολη. Υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στη γέφυρα! Και τι κάνουν οι κάτοικοι της Τοσοδούπολης; Χτίζουν καινούργια γέφυρα, φυσικά!

  Αυτό το γοητευτικό αφήγημα σχετικά με καλούς ανθρώπους που συνεργάζονται όλοι μαζί για να καταφέρουν κάτι σπουδαίο, είναι το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο από την σειρά Τοσοδούπολη του φημισμένου καλλιτέχνη Μπράιαν Μπιγκς. Οι γλαφυρές εικονογραφήσεις και τα στοχευμένα κείμενα εξυμνούν τη σκληρή δουλειά, την καλοσύνη και την αξία να ανήκεις στην κοινότητα.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά

  Συγγραφέας: Brian Biggs

  Μετάφραση: Αγγιολίνα Λυκούδη

  Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

  ISBN: 978-618-5194-18-5

                                                       Έτος Έκδοσης: 2019

  Επεξεργασία εικόνας: Πουλτσίδη Νεκταρία

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here