Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Βιογραφίες James Dean -  Ένα αστέρι που έδυσε γρήγορα

  James Dean –  Ένα αστέρι που έδυσε γρήγορα

  -

  James Dean –  Ένα αστέρι που έδυσε γρήγορα

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, μια Porsche Spider συγκρούεται σφοδρά με ένα άλλο αυτοκίνητο. Η Porsche εκσφενδονίζεται στον αέρα και αναποδογυρίζει πέφτοντας στο έδαφος. Γίνεται μια άμορφη μάζα σιδερικών. Σε αυτή τη μάζα βρίσκεται και ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ ο συνοδηγός πετάγεται έξω και τραυματίζεται σοβαρά.

  Ο οδηγός της Porsche ήταν ο ηθοποιός James Dean που, κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αφήνει την τελευταία του πνοή. Ήταν μόλις 24 ετών. Την ημέρα του ατυχήματος, ο ηθοποιός θα έτρεχε σε αγώνες ταχύτητας και ήθελε να δοκιμάσει το αυτοκίνητό του. Συνοδηγός του ήταν ο μηχανικός Rolf Wütherich.

  Στη σύντομη ζωή του, γύρισε τρεις ταινίες που άφησαν εποχή. Κατάφερε να γίνει θρύλος. Πρόκειται για τις ταινίες «Ανατολικά της Εδέμ» (1955), «Επαναστάτης χωρίς αιτία» (1955), και «Ο Γίγας» (1956).

  James Dean –  Ένα αστέρι που έδυσε γρήγορα

  Λέγεται ότι το αυτοκίνητο του ηθοποιού συνοδευόταν από μια κατάρα. Όσοι αγόρασαν αργότερα κάποια ανταλλακτικά του αυτοκινήτου, έπεσαν θύματα τροχαίου. Σύμπτωση ή όντως ήταν καταραμένο; Ο ίδιος αποκαλούσε το αυτοκίνητό του «Μικρό Μπάσταρδο».

  Είχε μεγάλη αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα και στους αγώνες ταχύτητας. Ο ίδιος έλεγε ότι ήταν ο καλύτερος θάνατος να πεθάνεις μέσα στους αγώνες.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here