Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων - Βάνα Μαυρίδου

  Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων – Βάνα Μαυρίδου

  -

  Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Βάνας Μαυρίδου, «Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων», από τις εκδόσεις Πνοή, σε εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού.

  Πρόκειται για μια όμορφη και τρυφερή ιστορία με χριστουγεννιάτικο φόντο, αλλά τα μηνύματα που περνά στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες είναι διαχρονικά.

  Εσείς γνωρίζετε τον σπουδαίο ρόλο που κατέχουν οι κοκκινολαίμηδες στη γιορτή των Χριστουγέννων; Οι κοκκινολαίμηδες φροντίζουν να μεταφέρουν τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, για να ετοιμάσει εκείνος τα δώρα που του ζητούν.

  Ο Ματίς είναι ένας κοκκινολαίμης έξυπνος και με πολλά ταλέντα. Έχει όμως μόνο ένα φτερό κι όταν του αναθέτουν να φέρει τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, οι υπόλοιποι κοκκινολαίμηδες είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα φέρει εις πέρας την αποστολή και τα παιδιά φέτος δεν θα πάρουν δώρα.

  «Μη χάνετε την ελπίδα σας. Αφού τα κατάφερε στις εξετάσεις, θα τα καταφέρει και στην αποστολή του. Μπορεί να μην ξέρει να πετάει, σίγουρα όμως θα βρει τον τρόπο να παραδώσει τα γράμματα των παιδιών εγκαίρως» απάντησε η Μίλυ, η πιο νεαρή απ’ όλα τα πουλιά.

  Θα καταφέρει ο Ματίς να τους διαψεύσει; Θα χαλάσει η γιορτή των Χριστουγέννων αν δεν πάρουν τα παιδιά τα δώρα τους; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου.

  Έπρεπε όλοι να τηρήσουν τις προθεσμίες για να είναι έτοιμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Όλα τα πουλιά κοιτούσαν έξω γεμάτα αγωνία προσμένοντας να δουν τον Ματίς να επιστρέφει. Όμως αυτός ήταν άφαντος.

  Η συγγραφέας δημιουργεί έναν αξιαγάπητο ήρωα που σίγουρα θα βρει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών. Ο Ματίς θα τους δείξει το τρόπο να προσπαθούν, να επιμένουν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, χωρίς να σκέφτονται τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Η θέληση που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι ικανή για να πραγματοποιηθούν ακόμα και τα πιο ανέφικτα.

  Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων – Βάνα Μαυρίδου

  Το βιβλίο περιέχει κι έναν φάκελο για να στείλουν τα παιδιά το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη με το δώρο που επιθυμούν. Είμαι σίγουρη ότι ο Κοκκινολαίμης θα κρατήσει πολύ καλή συντροφιά στα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα.

  Περίληψη: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς καταφέρνουν και φτάνουν όλα τα γράμματα των παιδιών στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη; Είναι οι κοκκινολαίμηδες που τα πηγαίνουν! Τα πουλιά των Χριστουγέννων!

  Φέτος όμως, η αποστολή τους κινδυνεύει να αποτύχει. O Ματίς δεν μπορεί να πετάξει. Αν δεν προλάβουν να συλλέξουν όλα τα γράμματα, κάποια παιδιά θα μείνουν χωρίς δώρα, και τα Χριστούγεννα θα καταστραφούν.

  Θα καταφέρουν οι κοκκινολαίμηδες να χαρίσουν χαμόγελα σε όλα τα παιδιά; Υπάρχει τρόπος να πετύχουμε τους στόχους μας ακόμη κι αν φαινομενικά υστερούμε από τους άλλους; Μια ιστορία συνεργασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς, για μικρά παιδιά που αγαπούν να ονειρεύονται και να πιστεύουν σε όσα δεν βλέπουν.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Κοκκινολαίμης ο ήρωας των Χριστουγέννων

  Συγγραφέας: Βάνα Μαυρίδου

  Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός

  Εκδόσεις: Πνοή

  ISBN: 978 618 5307 84 4

  Ημ. Έκδοσης: 11/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Σοφία Σαμιώτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here