Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Κοντά στον Ήλιο - Λίτσα Καποπούλου

  Κοντά στον Ήλιο – Λίτσα Καποπούλου

  -

  Κοντά στον Ήλιο

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Παπαθανασίου

  «Ό,τι μαθαίνουμε είναι χρυσάφι», αναφέρει η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου στο βιβλίο της Κοντά στον ήλιο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, σε εικονογράφηση Άννας Τσιλιγκίρογλου – Φαχαντίδου, και συμφωνώ απόλυτα μαζί της.

  Είναι ολοφάνερη η επιθυμία της συγγραφέως να μεταδώσει γνώσεις και αξίες στους μικρούς της αναγνώστες. Γνώσεις που σχετίζονται με τη μυθολογία, τους αρχαίους Θεούς και τους πλανήτες. Μέσα από τη μυθοπλασία, η συγγραφέας πετυχαίνει να τα ενώσει όλα όσα ανέφερα πιο πάνω, προσφέροντας στα παιδιά γνώση. «Η γνώση είναι δύναμη» μας λέει η κυρία Καποπούλου και για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της.

  Ήρωες του βιβλίου της ο Φεγγούλης και ο Ουρανούλης, που τους συνδέει μια βαθιά αγάπη και φιλία. Θα γνωρίσουν τη θεά Άρτεμις και τον θεό Απόλλωνα. Με το άρμα του Απόλλωνα θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Θα γοητευτούν από όσα θα δουν, θα ακούσουν και θα μάθουν.

  – Αυτές τις ιστορίες δεν σας τις είπα για να λυπηθείτε, αλλά για να διδαχθείτε. Καταλάβατε;

  – Φυσικά και καταλάβαμε. Οι μικροί πρέπει να ακούνε τους μεγαλύτερους, ειδικά τους γονείς τους και όσους φροντίζουν γι’ αυτούς, απάντησε ο Φεγγούλης.

  – Και όχι να είναι ανυπάκουοι και να επιμένουν να γίνει το δικό τους, πρόσθεσε ο Ουρανούλης.

  – Ακριβώς! Τώρα ετοιμαστείτε για τη βόλτα που σας υποσχέθηκα, είπε ευδιάθετος ο Απόλλωνας!

  Αν κι εσείς θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο «Κοντά στον Ήλιο». Ένα βιβλίο άκρως διδακτικό!

  Περίληψη: Ο φεγγαροαστρούλης Φεγγούλης και ο φίλος του, Ουρανούλης, γνωρίζουν τον θεό του Ήλιου, Απόλλωνα, τον δίδυμο αδελφό της θεάς του Φεγγαριού, Άρτεμης. Ο Απόλλωνας συγκινείται από την ευγένεια που έχουν τα δύο πλασματάκια και αποφασίζει να τα πάρει μαζί του για μια βόλτα με το άρμα του. Ο Φεγγούλης κι ο Ουρανούλης περνούν χρόνο κοντά στον Ήλιο. Χαίρονται, μαθαίνουν, διδάσκονται. Ο Απόλλωνας τους μιλάει για τον Ουρανό, τη Γη, την Ελλάδα και τους διηγείται τις ιστορίες του Φαέθοντα και του Ίκαρου. Στο τέλος της ημέρας οι δύο αδελφικοί φίλοι επιστρέφουν στη φεγγαρογειτονιά τους ενθουσιασμένοι.

  Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Κοντά στον Ήλιο

  Συγγραφέας: Λίτσα Καποπούλου

  Εικονογράφος: Άννα Τσιλιγκίρογλου- Φαχαντίδου

  Εκδόσεις: Πνοή

  Σελίδες: 48

  ISBN: 978-618-5307-60-8

  Έτος Κυκλοφορίας: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here