Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Έκπληξηηη!!! - Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Έκπληξηηη!!! – Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  -

  Έκπληξη

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη “Έκπληξη”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας σε εικονογράφηση Bill Bolton. Ανήκει στη σειρά Βιβλία που προωθούν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Απευθύνεται σε ηλικίες 4+.

  Η συγγραφέας έχει γράψει μια όμορφη ιστορία για τη φιλία, τα συναισθήματα και τα στερεότυπα. Ήρωας του βιβλίου είναι ο Αρχοντής, ένας καρχαρίας που ζει σε ένα βυθισμένο πλοίο.

  Αισθάνεται μοναξιά γιατί δεν έχει φίλους. Όλα τα ζώα της θάλασσας τον αποφεύγουν αφού φοβούνται για τη ζωή τους. Τότε εκείνος αποφασίζει να αρπάξει μερικά ζώα και να τα φέρει στο βυθισμένο πλοίο.

  Ο Αρχοντής ο Καρχαρίας είχε μεγάλα, κοφτερά δόντια. Έμοιαζε τρομακτικός. Όλοι το βάζαν στα πόδια μόλις τον έβλεπαν. Δεν είναι δίκαιο! σκεφτόταν λυπημένος ο Αρχοντής. Κανένας δε με παίζει!

  Τότε εκείνος αποφασίζει να αρπάξει μερικά ζώα και να τα φέρει στο βυθισμένο πλοίο.
  Ο Αρχοντής παραμόνεψε πίσω από έναν μεγάλο βράχο. Σε λίγο κάποιο χταπόδι πέρασε κολυμπώντας με τα μεγάλα πλοκάμια του. Ο καρχαρίας όρμησε.

  Σε έπιασα! φώναξε χαρούμενος και έβαλε το χταπόδι μέσα στη μεγάλη τσάντα.

  Τι θα συμβεί λοιπόν στον αστακό, στη θαλάσσια χελώνα, στη μέδουσα, στο χταπόδι και στον αστερία που αρπάζει ο Αρχοντής;

  Όλα τα ζώα τρέμουν για τη ζωή τους. Όμως ο Αρχοντής τούς επιφυλάσσει μια έκπληξη! Τα βιβλία της συγγραφέως θίγουν προβλήματα που απασχολούν τους μικρούς μας φίλους, αλλά παράλληλα τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται στη ζωή τους.

  Οι μικροί αναγνώστες, μέσα από την πολύ όμορφη αυτή ιστορία, κατανοούν τη σπουδαιότητα της φιλίας, μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αλλά συνειδητοποιούν ακόμα ότι οι ταμπέλες που βάζουμε σε μερικούς ανθρώπους μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

  Έκπληξη

  Ένα απολαυστικό βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση, άκρως καλοκαιρινό ανάγνωσμα, που δίνει τροφή για σκέψη και μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονέων και εκπαιδευτικών για δημιουργία πολλών συζητήσεων πάνω στα θέματα που ανέφερα προηγουμένως.

  Περίληψη: «Κανένας δε με παίζει» σκέφτεται ο καρχαρίας και ξαφνικά μια ιδέα φωτίζει το τρομακτικό πρόσωπό του. Παίρνει μια μεγάλη τσάντα και αρχίζει να μαζεύει θαλασσινά. Τι θα τα κάνει όταν τα πάει «σπίτι» του; Μια μεγάλη έκπληξη τα περιμένει!

  Γιολάντα Τσορώνη- ΓεωργιάδηΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Έκπληξη

  Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη

  Εκδόσεις: Σαββάλας

  Σελίδες: 24

  ISBN: 978-960-493-244-3

  Έτος Έκδοσης: 2013

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here