Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 0-5Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα - Λιάνα Δενεζάκη

  Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα – Λιάνα Δενεζάκη

  -

  Από τις εκδόσεις Κίτρινο πατίνι κυκλοφορεί το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη «Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα». Απευθύνεται σε ηλικίες 4+. Η εικονογράφηση είναι της Κικι Περιβολάρη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο ευφάνταστο και συνάμα λιτό αλλά ουσιαστικό. Διαβάζοντάς το θυμίζει συζήτηση ανάμεσα σε ένα παιδί και τη μαμά του. Όλα ξεκινούν από μια γλυκιά προσταγή ενός παιδιού: «Μαμά, φτιάξε μου ένα φεγγάρι από χαρτόνι». Κι ύστερα έρχονται κι άλλα θέλω του μικρού παιδιού και η μαμά ικανοποιεί κάθε του επιθυμία. Ανάμεσα στα θέλω και στις κατασκευές, προκύπτουν απορίες και η μαμά δίνει απαντήσεις.

  • Η φιλία είναι πολύχρωμη;
  • Πάντα

  Ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων και υπέροχες κατασκευές συνθέτουν το βιβλίο που έγραψε η Λιάνα Δενεζάκη. Κι ένας νέος κόσμος δημιουργείται, με πολλή φαντασία και χρώματα. Ένας κόσμος γεμάτος δέντρα, πουλιά, υγρό στοιχείο, φίλους και αγάπη. Και αυτά τα συστατικά είναι αναγκαία για να γεννηθούν ιστορίες και νέα ταξίδια.

  Τα παιδιά, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, αντιλαμβάνονται τη δύναμη της φαντασίας. Η φαντασία γίνεται για αυτά δρόμος που θα τα οδηγήσει σε νέα ταξίδια. Με απλά υλικά, παίρνουν ιδέες για πολλές κατασκευές και μαθαίνουν ότι όλα μπορούν να συμβούν όταν υπάρχει θέληση.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, υπάρχουν οδηγίες για την  κατασκευή μιας μάγισσας. Τα παιδιά, βήμα βήμα, μόνα τους ή με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα, έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν μια μάγισσα και όχι μόνο. Οι σελίδες του βιβλίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές κατασκευές.

  Περίληψη: Ένα χαρτί μοιράζει ιδέες σαν δέντρο που περπατάει. Ένα ψαλίδι κάνει τα πρώτα του βήματα. Ένα κοπίδι ορίζει τις γραμμές μιας αλλόκοτης μάγισσας που διώχνει τα σκοτάδια. Κι όλα μαζί μάς λένε μια ιστορία. Μια μόνο; Πολλές.

  Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσαΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα

  Συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη

  Εικονογράφος: Κικι Περιβολάρη

  Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι  

  ΙSBN:  978-618-85030-0-7

                                                             Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here