Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Μια παράξενη μέρα - Αγγελική Βαρελλά

  Μια παράξενη μέρα – Αγγελική Βαρελλά

  -

  Μια παράξενη μέρα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Σχεδόν όλοι μας, κάποια στιγμή στη ζωή μας, γίναμε μάρτυρες περίεργων περιστατικών. Δεν ξέρω όμως αν ήταν τόσο περίεργα όπως αυτά που παρουσιάζει στο βιβλίο της «Μια παράξενη μέρα» η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά.

  Κι όταν λέω περίεργα, εννοώ πράγματα πολύ παράξενα, απίστευτα, αλλά όμως αληθινά.

  Πωλητής στο παπουτσάδικο του κυρίου Δημοσθένη ήταν ένας παπουτσωμένος γάτος που διαλαλούσε με νιαουρίσματα το εμπόρευμα:

  — Νιάρ, νιαρ! Περάστε, περάστε παρακαλώ! Εδώ οι καλές μπότες, τα γερά παπούτσια, οι μαλακές παντόφλες, σε τιμές απίθανες.

  Σας φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό που διαβάσατε; Και να ήταν μόνο αυτό; Ένα σωρό περίεργα πράγματα γίνονταν σε όλη τη χώρα. Ακόμα και η δημοσιογράφος που πήγε να καλύψει τα γεγονότα είχε μείνει έκπληκτη με όσα αντίκριζαν τα μάτια της.

  Μια παράξενη μέρα – Αγγελική Βαρελλά

  Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά; Σίγουρα θα αναρωτιέστε! Αυτά είναι τελείως αφύσικα, θα πείτε κάποιοι! Δεν έχετε άδικο. Όμως όλα μπορούν να συμβούν αν το θέλει η μητέρα Φύση.

  Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά, με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώσεις για το περιβάλλον και τη σωτηρία του.

  Ένας ρινόκερος ντυμένος τροχονόμος έκοβε κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ταχυδρομείο, τα περιστέρια μοίραζαν γράμματα και πουλούσαν γραμματόσημα.

  Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αλόγιστης συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στη φύση, έχουμε δει πολλά «αφύσικα» περιστατικά να συμβαίνουν. Μήπως ήρθε ο καιρός να δράσουμε; Να προστατέψουμε τη φύση που είναι το σπίτι μας;

  Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Διαβάζω Ιστορίες και απευθύνεται σε ηλικίες 7+. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  Μια απολαυστική ιστορία με την πένα της σπουδαίας συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας, που σκοπό έχει να αφυπνίσει τα παιδιά πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος, με σκοπό την προστασία του πριν είναι πολύ αργά.

  Περίληψη: “Εκείνη τη μέρα δε θα την ξεχάσει κανένας. Γιατί πραγματικά ήταν μια πολύ παράξενη μέρα. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Μικροί, μεγάλοι κατέβηκαν στον εμπορικό δρόμο της πόλης κι έτριβαν τα μάτια τους. Ήταν κάτι απίστευτο!” Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ένα πρωί η μητέρα Φύση ξυπνούσε με μεγάλα κέφια και ήθελε να διασκεδάσει με κάτι διαφορετικό; Τι θα γινόταν αν αποφάσιζε να “κάνει πλάκα” με τους ανθρώπους για να τους προβληματίσει και να τους κάνει να σκεφτούν;

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Μια παράξενη μέρα

  Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά

  Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 9789604554263

  Ημ. Έκδοσης :  6/2008

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here