Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι - Ευφροσύνη Λούζη

  Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι – Ευφροσύνη Λούζη

  -

  Το βιβλίο της συγγραφέως Ευφροσύνης ΛούζηΜια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Γιώργου Πετρίδη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στην αποδοχή του εαυτού μας. Από την πρώτη στιγμή, ξεχώρισα τον τίτλο του βιβλίου –που είναι τόσο λυρικός– αλλά και την εικονογράφηση. Θεωρώ ότι ο εικονογράφος δημιούργησε μια απόλυτα ταιριαστή ηρωίδα με όσα αναφέρει η συγγραφέας.

  Η γραφή του βιβλίου είναι εξίσου λυρική. Άλλωστε η συγγραφέας πριν τρία χρόνια συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με μια ποιητική συλλογή. Ο λυρισμός την ακολουθεί και στο παιδικό βιβλίο, το οποίο δίνει τροφή για σκέψη και εσωτερική αναζήτηση. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από κάθε ηλικία.

  Η Γαλήνη, η ηρωίδα του βιβλίου, είναι ένα κορίτσι διαφορετικό. Συνεχώς ονειροβατεί και ονειροπολεί. Λατρεύει τη θάλασσα, γιατί εκεί νιώθει ελευθερία.

  Μπορούσε να τραγουδά, να τραγουδά. Να διασχίζει με τα κουπιά της μίλια και ωκεανούς, να γεύεται την Αρμύρα. Μπορούσε να ατενίζει τους απέραντους ορίζοντες για ώρες.

  Ως πνεύμα ανήσυχο και με έντονη ανάγκη να γνωρίσει τον κόσμο, αποφασίζει να κατευθυνθεί προς τον Βορρά. Να γνωρίσει όχι μόνο τη θάλασσα, αλλά και τη στεριά.

  Στον Βορρά θα συναντήσει ανθρώπους τόσο διαφορετικούς από την ίδια. Θα συναντήσει λίμνες και στον νου της θα έρθει η θάλασσα και οι ώρες που περνούσε εκεί, στη ροζ βάρκα της. Θα ανακαλύψει ότι η λίμνη και η θάλασσα είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους.

  Η Γαλήνη συνεχίζει αδιάκοπα την εξερεύνηση. Κοιτά προσεχτικά όλα όσα η φύση προσφέρει απλόχερα. Μα κάθε φορά που παρατηρεί γύρω της, νέες απορίες γεμίζουν το κεφάλι της.

  Θα καταφέρει να βρει τις απαντήσεις σε όλα όσα την απασχολούν;

  Μικρή μου Γαλήνη, είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις τις διαφορές και να κρατάς τον δικό σου χαρακτήρα.

  Με οδηγό τη Γαλήνη, οι αναγνώστες παρατηρούν, σκέφτονται και προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου. Ενός κόσμου με διαφορές και αντιθέσεις, αλλά αυτό είναι και το πιο όμορφο.

  Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά.

  Περίληψη: Για παιδιά κάθε ηλικίας

  Η μικρή Γαλήνη δυσκολεύεται να καταλάβει τη Μαγεία γύρω της, Ονειροβατεί και Ονειροπολεί συνεχώς με τη συντροφιά της ροζ βάρκας της… Ώσπου έρχεται η μέρα να διαλέξει ανάμεσα σε βορρά και νότο, την «Ανηφόρα του Βορρά»! Εκεί, θα συναντήσει ένα σωρό περιπέτειες καθώς και μια Λίμνη Ονειροπόλα και πολλά υποσχόμενη.

  Μπορεί, άραγε, η θάλασσα να μοιάσει στη λίμνη και η λίμνη στη θάλασσα; Τι σημαίνει ξεχωρίζω; Και πώς μαθαίνει κανείς το Μυστικό της ζωής;
  (Ο Καλός Χαρακτήρας είναι πάντοτε αποτέλεσμα Μάχης!)

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι

  Συγγραφέας: Ευφροσύνη Λούζη

  Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

  Εκδόσεις: Μ. Σιδέρης

  ISBN: 978-960-468-265-2

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here