Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Μου αρέσω - Μαριλίτα Χατζημποντόζη

  Μου αρέσω – Μαριλίτα Χατζημποντόζη

  -

  Μου αρέσω

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Μαριλίτας Χατζημποντόζη «Μου αρέσω» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών. Αλλά ας γνωρίσουμε καλύτερα το βιβλίο.

  Μου αρέσωΣτον Φρέκο, ένα μικρό αρκουδάκι, αρέσουν πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα να κάνει ερωτήσεις και να μαθαίνει πράγματα. Του αρέσει ακόμα να σκαρφαλώνει και να κάνει χειροτεχνίες. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δυστυχώς δεν του αρέσει. Ο εαυτός του.

  Πιστεύει ότι δεν τρέχει πολύ, γι’ αυτό και δεν παίζει με τους φίλους του. Πιστεύει ότι τα ρούχα που φοράει δείχνουν τα πόδια του κοντά και οι φίλοι θα τον κοροϊδεύουν. Έτσι δεν πηγαίνει στα πάρτι που τον καλούν.

  Μια μέρα στο σχολείο, με αφορμή ένα παιχνίδι που θα παίξει μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια της τάξης, ο Φρέκο θα ανακαλύψει ότι μπορεί να κάνει καλά  κι αυτός κάποια πράγματα.  Και τότε όλα αλλάζουν.

  Αύριο είναι το πάρτι της Ελίνας και δεν θέλω να πάω! Έκανε με παράπονο, καθώς κοιταζόταν στον καθρέφτη. Η γούνα μου είναι χάλια και αυτό το παντελόνι κάνει τα πόδια μου να φαίνονται πολύ κοντά! Όλοι θα γελάνε μαζί μου! Δεν μου αρέσω! Είπε με θυμό αυτή τη φορά και πήγε στο δωμάτιο του.

  Έβγαλε το μπλοκ του και άρχισε να ζωγραφίζει. Τελικά στο πάρτι δεν πήγε.

  Την επόμενη μέρα είχε σχολείο. Στο διάλλειμα ήθελε πολύ να βγει έξω και να παίξει Μυστικούς Πράκτορες, όμως ντρεπόταν.

  Η γλυκιά και τρυφερή ιστορία της Μαριλίτας Χατζημποντόζη, που ξέρει να μιλάει στις καρδιές των παιδιών μας, βοηθά τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση να καταλάβουν ότι πρέπει να αγαπήσουν τον εαυτό τους, γιατί κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός σε αυτό τον κόσμο.

  Με απλό και κατανοητό λεξιλόγιο καθώς και με την όμορφη εικονογράφηση, τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταυτίζονται με τον ήρωα του βιβλίου και μαθαίνουν ότι δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά να αγαπήσεις αυτό που είσαι.

  Περίληψη: Ο Φρέκο είναι ένα μικρό αρκουδάκι με μεγάλα μάτια και μεγάλες απορίες. Tου αρέσει να κάνει πολλά πράγματα. Μόνο ένα πράγμα δεν του αρέσει: ο εαυτός του… Πώς να πιστέψει στις ικανότητές του και στη μοναδικότητά του; Πώς να ξεπηδήσει από μέσα του η μαγική εκείνη φωνούλα που θα τον κάνει επιτέλους να πει: ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ!

  Μου αρέσωΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Μου αρέσω

  Συγγραφέας: Χατζημποντόζη Μαριλίτα

  Εκδότης: Ψυχογιός

  ISBN: 9786180122831

  Αριθμός Σελίδων: 48

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here