Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Το θέλω τώρα! - Βασίλης Κουτσιαρής

  Το θέλω τώρα! – Βασίλης Κουτσιαρής

  -

  Το θέλω τώρα

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής έγραψε μια όμορφη ιστορία για τα παιδιά που απαιτούν συνεχώς, εκδηλώνοντας άσχημες συμπεριφορές. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας, σε εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου.

  Η Μαρία απαιτεί συνεχώς από τους γονείς της διάφορά πράγματα. Αγαπημένη της φράση «ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!». Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, ξεσπάει σε κλάματα, βάζει τις φωνές, αρχίζει τις τσιρίδες.

  Ο εφιαλτης καθε γονιου

  Μια μέρα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ με τη μαμά της και απαιτεί να της αγοράσει τρεις διαφορετικές σοκολάτες. Ξέρει πολύ καλά ότι μόνο μια μπορεί να αγοράσει, αλλά εκείνη απαιτεί τρεις. Καθώς η μαμά της προσπαθεί να την απομακρύνει από το σταντ με τις σοκολάτες, όπως είναι γραπωμένη πάνω του η Μαρία, το ρίχνει κάτω μαζί με τις σοκολάτες που πέφτουν στο πάτωμα.

  Τι συνέπειες θα έχει για την ίδια αυτή η άσχημη συμπεριφορά;

  Βέβαια ούτε η Μαρία μπορούσε να ξεχάσει αυτή τη μέρα. Εξαιτίας της συμπεριφοράς της βρισκόταν τώρα στο δωμάτιο της κι όχι στο σούπερ μάρκετ και μετά βόλτα στη πλατεία με τη μαμά. Εξάλλου της το είχε ξεκαθαρίσει:

  -Δεν θα σε πάρω μαζί μου το επόμενο Σάββατο.

  Πάνε και οι σοκολάτες και το ροζ μαλλί της γριάς που έπαιρνε από την πλατεία……. Εκεί που ένιωθε ότι άνοιγε το στόμα της και καταβρόχθιζε τη ζάχαρη, ο ήχος της πλαστικής  μπάλας στο τζάμι  την τρόμαξε.

  Πώς θα αισθανθεί όταν θα βλέπει από το δωμάτιό της, τις φίλες της να παίζουν στην πλατεία; Θα πάρει το μήνυμά της ή μήπως όχι και θα συνεχίσει να απαιτεί δημιουργώντας προβλήματα;

  Μια ιστορία γραμμένη απλά και κατανοητά, που δείχνει στους μικρούς αναγνώστες ότι κάθε άσχημη συμπεριφορά έχει και συνέπειες.

  πρεπει να ικανοποιουμε τα καπριτσια των παιδιων μας;

  Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν μερικές συμβουλές προς τους γονείς, σχετικά με το πώς μπορούν να διαχειριστούν απαιτητικά παιδιά. Οι συμβουλές δίνονται από την  ψυχολόγο, κυρία Μαρία Δρόσου στο κείμενό της “Όταν τα παιδιά απαιτούν”.

  Περίληψη:  -Το θέλω τώρα! φώναξε η Μαρία από το δωμάτιό της.
  Η μαμά της, η κυρία Ευγενία, για άλλη μια φορά δεν της απάντησε.
  Εξάλλου, δεν ήταν η πρώτη φορά που της ζητούσε κάτι η κόρη της.
  Παλιότερα, της έκανε όλα τα χατίρια.
  Αυτό όμως δεν μπορούσε να συνεχιστεί.
  Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει τακτική…

  Το θέλω τώραΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το θέλω τώρα!

  Συγγραφέας: Κουτσιαρής Βασίλης

  Εκδότης: Μίνωας

  ISBN: 9786180206661

  Αριθμός Σελίδων: 32

  Προτεινόμενη Ηλικία: 3-6 ετών

  Έτος Έκδοσης: 2016

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here