Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο Dostoevsky - Κεντρική Οικία Συγγραφέων

  Μουσείο Dostoevsky – Κεντρική Οικία Συγγραφέων

  -

  Μουσείο Dostoevsky – Κεντρική Οικία Συγγραφέων

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Έχουμε διαβάσει τα βιβλία του και τα έχουμε αγαπήσει πολύ. Δεν γίνεται να φύγουμε από τη Μόσχα χωρίς να επισκεφτούμε το σπίτι – μουσείο του μεγάλου συγγραφέα. Το Μουσείο του Ντοστογιέφσκι είναι ένα από τα πρώτα λογοτεχνικά μουσεία στη Μόσχα. Στη δεκαετία του 1940, έγινε μέρος του κρατικού λογοτεχνικού μουσείου.

  Ο Fyodor Dostoevsky έζησε από το 1823 έως το 1837 στο διαμέρισμα στη Novaya Bozhedomka, το οποίο φέρει το όνομά του από το 1954. Είναι ενδιαφέρον ότι το δωμάτιο δεν ξαναχτίστηκε. Οι τοίχοι, οι σόμπες και τα δάπεδα, σώζονται όπως ήταν κατά τη διάρκεια της ζωής του συγγραφέα.

  Το ιστορικό εσωτερικό του διαμερίσματος αναδημιουργήθηκε το 1980 με βάση τα απομνημονεύματα του νεότερου αδελφού του F. M. Dostoevsky – A. M. Dostoevsky – ο οποίος άφησε μια λεπτομερή περιγραφή του διαμερίσματος της παιδικής ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και διαγραμμάτων. 

  Μεταξύ των αναμνηστικών αντικειμένων της έκθεσης είναι το προκαθορισμένο οβάλ τραπέζι, βιβλιοθήκη, πορτρέτα γονέων και προγόνων και χάλκινα κηροπήγια από τη συλλογή του Α. Μ. Ντοστογιέφσκι.

  ‘Eνα άλλο αξιοθέατο της Ρωσικής πρωτεύουσας είναι η κατοικία των συγγραφέων.

  Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1889. Η Κεντρική Κατοικία των συγγραφέων ιδρύθηκε το 1934. Ο θρυλικός δημιουργικός σύλλογος των συγγραφέων της Μόσχας είχε γίνει πραγματικό σπίτι για πολλούς διάσημους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πολέμων, η ζωή στην Κεντρική Κατοικία των συγγραφέων δεν σταμάτησε. Υπήρχε τραπεζαρία για τους συγγραφείς και τις οικογένειές τους. Για τους λάτρεις της λογοτεχνίας, η Κεντρική Οικία των Συγγραφέων έγινε ένα είδος ναού της λογοτεχνίας. 

  Σήμερα, ο καθένας μπορεί να εισέλθει στην Κεντρική Κατοικία των συγγραφέων. Εξακολουθεί να φιλοξενεί λογοτεχνικά βράδια, φεστιβάλ, συναυλίες και να παρουσιάζει τις καλύτερες ταινίες.

  Μουσείο Dostoevsky – Κεντρική Οικία Συγγραφέων

  Πηγές: goslitmuz & cdlart

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here