Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

  Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

  -

  Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατο του Μάρκου Βαμβακάρη, ο Δήμος Άνω Σύρου εγκαινίασε το μουσείο του διάσημου ρεμπέτη.

  Η ιδέα για τη δημιουργία του προϋπήρχε, όταν δόθηκε το όνομά του σε ένα δρόμο της Άνω Χώρας. Το 1987 επανήλθε στο προσκήνιο, όταν διαμορφώθηκε και η ομώνυμη πλατεία με την προτομή του, με σκοπό να τιμήσει το μεγάλο τροβαδούρο και μουσικοσυνθέτη. Ο Βαμβακάρης γεννήθηκε στην Άνω Σύρο το 1905 και έγινε γνωστός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα ρεμπέτικα τραγούδια του, ιδίως με τη “Φραγκοσυριανή”.
  Το μουσείο στεγάζεται σε ένα παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Αγίου Σεβαστιανού 3, στον κεντρικό δρόμο της Άνω Σύρου, το οποίο αναπαλαιώθηκε προκειμένου να φιλοξενήσει τα προσωπικά αντικείμενα του Μάρκου Βαμβακάρη.
  Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε φωτογραφίες και προσωπικά ενθυμήματά του, το διαβατήριο που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, την ταυτότητά του, ρούχα και παπούτσια του (λάτρευε τα παπούτσια), χειρόγραφα κείμενα, το δαχτυλίδι και το ρολόι του, εργαλεία που κρατούσε όταν δεν είχε αγκαλιά το μπουζούκι του, ακόμη και κάποια πολύ προσωπικά αντικείμενα που παραχωρήθηκαν από την οικογένειά του. 
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΔημαρχείο Σύρου
  Επόμενο άρθροΘέατρο Απόλλων