Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More

  Δημαρχείο Σύρου

  -

  Δημαρχείο Σύρου

  Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ένα από τα μεγαλύτερα δημαρχιακά μέγαρα της χώρας, κτισμένο πάνω σε οικόπεδο 2.800 τ.μ. Έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, το επιβλητικότερο κτίριο της Σύρου θεμελιώθηκε το 1876 και ολοκληρώθηκε το 1898 επί δημαρχίας Δ. Βαφειαδάκη.

  Οι όψεις του από την Πλατεία Μιαούλη έχουν, με τονισμένο το κεντρικό τμήμα με την μνημειακή μαρμάρινη σκάλα πλάτους 16μ., δύο μακριές πτέρυγες με πύργους στις τέσσερις γωνίες του κτιρίου.

  Το κεντρικό τμήμα, εξ ολοκλήρου μαρμάρινο, στέφεται με αέτωμα κάτω από το οποίο βρίσκεται η ιστορική επιγραφή «Ερμού Δήμος τάδ’ είσατο δημαρχούντος Δ. Βαφιαδάκη» δηλαδή, «ο Δήμος του Ερμή ανέγειρε το κτίριο αυτό ενόσω ήταν δήμαρχος ο Δ. Βαφιαδάκης».

  Δημαρχείο Σύρου

  Στο εσωτερικό υπάρχει η μνημειακή μαρμάρινη κρεμαστή σκάλα πλάτους 2 μ. που οδηγεί στον όροφο. Εδώ, ενδιαφέρον μεγάλο παρουσιάζει η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με τις ολόσωμες ελαιογραφίες του βασιλιά Γεωργίου Α΄ και της βασίλισσας Όλγας.

  Εκτός από τις δημοτικές υπηρεσίες, στο δημαρχείο στεγάζονται και τα Δικαστήρια, το Υποθηκοφυλακείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλοι δημόσιοι φορείς. Το κομψότατο, θαυμάσια διατηρημένο τριώροφο κτίριο είναι ανοικτό στο κοινό πρωινές ώρες και τη θερινή περίοδο τα Σάββατα και τις Κυριακές.

  Πηγή: Synd.gr

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΓνωρίζοντας τη Σύρο
  Επόμενο άρθροΜουσείο Μάρκου Βαμβακάρη