Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Το Μυστικό της Μαγείας - Νατάσσα Λούππου

  Το Μυστικό της Μαγείας – Νατάσσα Λούππου

  -

  Μυστικό της Μαγείας

  Προσωπική άποψη: Στέλλα Γιαννοπούλου

  Το Μυστικό της Μαγείας είναι το πρώτο βιβλίο της Νατάσσας Λούππου. Ένα εφηβικό (ίσως και προεφηβικό) βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Anima Εκδοτική.

  Το θέμα του είναι πρωτότυπο και αποτελείται από κάποια παγκοσμίως γνωστά γεγονότα, τα όποια όμως δίνονται στους αναγνώστες με έναν διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο. Κεντρικότερο μήνυμα του βιβλίου είναι η πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας. Στόχος της συγγραφέα είναι να μπορέσουν οι μικροί αναγνώστες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν αυτό που ονειρεύονται.

  Η Τάνια είναι μία έφηβη που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, είναι ντροπαλή, δεν έχει αυτοπεποίθηση και ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή την άφησε ο μπαμπάς της. Ωστόσο, το «ταξίδι» που θα ζήσει λίγο μετά το πάρτι των γενεθλίων της, θα την «ξυπνήσει» και πλέον θα είναι σε θέση να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

  Επιπλέον, στο περιεχόμενο του βιβλίου αρκετά πρωτότυπο, κατά τη γνώμη μου, είναι η αίσθηση του χρόνου που διαπραγματεύεται και συγκεκριμένα πως αντιλαμβανόμαστε το «χθες» και το «σήμερα».

  Είναι παντού το ίδιο;

  Ήταν πάντα το ίδιο;

  «Καμιά φορά στη ζωή δε μπορείς να αποτρέψεις ένα ναυάγιο, μπορείς όμως να σώσεις ένα παιδί…και αυτό σημαίνει πολλά»

  Ενδιαφέρον αποτελεί σίγουρα ο τρόπος γραφής, καθώς κυριαρχεί το χιούμορ, ενώ συγχρόνως παρουσιάζονται μηνύματα που θα σε οδηγήσουν να δεις τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Ρεαλισμός και σουρεαλισμός με μέτρο.

  «Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι ακριβώς η ίδια μέρα σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, σε κάποια άλλη χρονολογία, με κάποιους άλλους ανθρώπους»

  Στο βιβλίο «Το μυστικό της μαγείας» κυριαρχεί η δράση, η αγωνία και η ένταση. Αναπτύσσει πολύ έξυπνα την ιστορία, με ζωντανή αφήγηση. Είναι ένα μυστηριώδες βιβλίο που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία αναγνωστών.

  Πραγματικότητα και φαντασία γίνονται συνοδοιπόροι της κεντρικής ηρωίδας στο ταξίδι της, καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει ποιο είναι τελικά το …..Μυστικό της Μαγείας!

  Λίγη χρυσόσκονη, παρακαλώ!

  Περίληψη: 15 Απριλίου 2016. Η Τάνια σήμερα γίνεται 12 χρονών και στο πάρτι των γενεθλίων της φέτος έχει έναν φανταστικό ταχυδακτυλουργό που με τα μαγικά του έχει αφήσει τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό. Μετά το τέλος της γιορτής κι ενώ η Τάνια αναρωτιέται αν όλα αυτά που είδε είναι κόλπα που μαθαίνουν οι μάγοι σε κάποια σχολή ή αν υπάρχει στ’ αλήθεια η μαγεία, βρίσκει στο δωμάτιό της μία μυστηριώδη βαλίτσα. Όταν θα την ανοίξει, κάτι απρόσμενο θα συμβεί και μια συναρπαστική περιπέτεια θα ξεκινήσει! Απόψε η ζωή της Τάνιας θα αλλάξει για πάντα και μαζί της θα αλλάξει και η ροή της ίδιας της ιστορίας… με τη βοήθεια της μαγείας.

  Μυστικό της ΜαγείαςΣτοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Το Μυστικό της Μαγείας

  Συγγραφέας: Νατάσσα Λούππου

  Εκδόσεις: Anima

  ΙSΒΝ: 978-618-5184-39-1

  Προτεινόμενες ηλικίες: 8+

  Ημερομηνία έκδοσης: 14 Ιανουαρίου 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here