Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής - Μαρία Ανδρικοπούλου

  Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής – Μαρία Ανδρικοπούλου

  -

  Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου με το βιβλίο της «Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής», μας ταξιδεύει στην Ελληνική Μυθολογία. Μας γνωρίζει  ή και μας θυμίζει μύθους  σχετικά με την μουσική, τα μουσικά όργανα και τα τραγούδια.

  Μύθοι γνωστοί ή και λιγότερο γνωστοί γίνονται σύντροφοί μας σε αυτό το υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι, ιδανικό για μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες. Η συγγραφέας μας παρέχει και μερικές επιπλέον πληροφορίες για κάθε μύθο που διαβάζουμε. Γιατί, όπως και η ίδια λέει, είναι ωραίο να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.

  Οι Μούσες που είχαν ανακαλύψει τη μελωδία και την αρμονία, ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης και είχαν πολύ ωραία ονόματα: Κλειώ, Ευτέρπη, Μελπομένη, Ερατώ, Θάλεια, Τερψιχόρη, Πολύμνια, Ουρανία και Καλλιόπη.

  Στο τέλος του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες, θα βρουν διάφορες δραστηριότητες: Σπαζοκεφαλιές, Ακροστι-χίδες, ιδέες για κατασκευή μουσικών οργάνων αλλά και ιδέες για συγγραφή νέων μύθων με βάση τα μυθικά πλάσματα που συνάντησαν στις σελίδες του βιβλίου.

  Οι ποιητές τις υμνούσαν, οι Θεοί τις τιμούσαν, οι χωρικοί τις λάτρευαν. Εκείνες σε αντάλλαγμα, τους πρόσφεραν απλόχερα τη χαρά. Όσο καλές όμως ήταν με όσους τις σέβονταν, τόσο σκληρές γίνονταν με όσους δεν τους έδιναν σημασία κι ακόμη περισσότερο με όσους τολμούσαν να τις ανταγωνιστούν.

  Ένα εξαιρετικό βιβλίο που θα το απολαύσουν όσοι το διαβάσουν. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ, με πολύ καλή εικονογράφηση από τον Νικόλα Ανδρικόπουλο που αποτυπώνει με  ζωντανά χρώματα, στιγμιότυπα από κάθε ιστορία ρεαλιστικά και  με αρκετό χιούμορ.

  Περίληψη: Γνωστοί και λιγότερο γνωστοί μύθοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού συναντούν τη μουσική!
  Ένα βιβλίο που προσεγγίζει την ελληνική μυθολογία με τρόπο γοητευτικό και χιουμοριστικό για τα παιδιά. Δέκα όμορφοι μύθοι, απολύτως τεκμηριωμένοι, και πλημμυρισμένοι με νότες, αλλά και διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά.
  Το κουβάρι συναρπαστικών μύθων ξετυλίγεται μ’ έναν πολύτιμο συνδετικό κρίκο: τη μουσική. Κάθε εξιστόρηση συμπληρώνεται με ένα σύντομο υπόμνημα που παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για μυθικά πλάσματα, ήρωες και θεούς πλασμένους μέσα απ’ τη φαντασία και τις πλούσιες παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων. Το βιβλίο περιέχει επίσης ενδεικτική βιβλιογραφία για γονείς και εκπαιδευτικούς.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Μύθοι στο ρυθμό της μουσικήςΤίτλος: Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής

  Συγγραφέας: Ανδρικοπούλου Μαρία

  Εκδότης: Καλέντης

  ISBN: 9789605940140

  Αριθμός Σελίδων: 48

  Έτος Έκδοσης: 2016

  Επεξεργασία εικόνας: Σοφία Σαμιώτη
   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here