Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Νινιάν - Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας -...

  Νινιάν – Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας – Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου

  -

  Νινιάν – Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου

  που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου  «Νινιάν. Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη. Απευθύνεται σε ηλικίες 8+. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι του Αποστόλη Ιωάννου. Το βιβλίο  έχει λάβει έπαινο θεατρικού έργου από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

  Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο «παραμύθι παλιάς κοπής», αλλά θα το τολμήσω. Διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες και καθώς η ανάγνωση προχωρούσε, αυτό ακριβώς αισθανόμουν. Ότι διάβαζα ένα υπέροχο κλασικό παραμύθι με λογοτεχνική αξία.

  Ένα παραμύθι με Γίγαντες, νάνους, νεράιδες, ξωτικά, πριγκίπισσες και πρίγκιπες. Γραμμένο απλά, αλλά όχι απλοϊκά, με ύφος καθαρά λογοτεχνικό, που ομολογώ μου έχει λείψει, και όταν το συναντώ σε παιδικά βιβλία, το απολαμβάνω.

  Έτσι στρατί το στρατί, στρατί το μονοπάτι, ρωτώντας κι απαντώντας, χωρίς να το καταλάβει, βρέθηκε ο Νινιάν μπροστά στον γυάλινο πύργο. Σαν καθρεφτίστηκε ξανά στην πύλη των κρυστάλλων, θυμήθηκε ποιος ήταν, πως είχε κερδίσει το μπόι του, πως έχασε το γέλιο του και την καρδιά του.

  Είναι από τα βιβλία που μπορεί να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, γιατί τα καλά κείμενα δεν γνωρίζουν ηλικιακές διακρίσεις. Απευθύνονται σε όλους. Αναφέρεται στη διαφορετικότητα, στην αποδοχή του εαυτού μας, στην αυτοεκτίμηση.

  Νινιάν – Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας – Βησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου

  Πολλές φορές, προσπαθώντας να αλλάξουμε κάτι που δεν μας αρέσει πάνω μας, κάνουμε διάφορες αλλαγές, αλλά εκείνο που τελικά χάνουμε είναι τον ίδιο μας τον εαυτό. Γινόμαστε άλλοι, χάνουμε την ευτυχία κυνηγώντας την με λάθος τρόπο. Τα μηνύματα που περνά στους αναγνώστες πολλά. Έρχονται όμως αβίαστα μέσα από τη ροή της ιστορίας, χωρίς να κουνά το δάκτυλο στους αναγνώστες. Γίνεται με τρόπο απολαυστικό!

  – Να σε ρωτήσω τότε κάτι άλλο και να με συμπαθάς. Δεν ντρέπεσαι που είσαι τόσο… τοσοδούλα;

  – Καλέ μου Νινιάν, όχι μόνο δεν ντρέπομαι, μα το ’χω και καμάρι. Πριγκίπισσα Τοσοδούλα είμαι μόνο εγώ. Από ψηλές πριγκίπισσες, γεμάτα τα παραμύθια!

  Θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμα για το συγκεκριμένο βιβλίο, του αξίζουν άλλωστε. Αλλά επειδή πιστεύω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως αναφέρει και η παροιμία, θα σας αφήσω να απολαύσετε το βιβλίο και να χαθείτε στις σελίδες του. Ένα βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη, και αφορμή για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά μας. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Περίληψη: Ο καλόκαρδος Νινιάν, ο πρίγκιπας των Νάνων, ζει ευτυχισμένος στο βασίλειό του. Όταν όμως ερωτεύεται την πριγκίπισσα των Γιγάντων, Υψιπύλη, θέλει ν’ αλλάξει την εμφάνισή του. Τότε, ξεκινά μια απίστευτη περιπέτεια με πολλές παγίδες, κινδύνους και απρόσμενες συναντήσεις…

  Μια ιστορία για την κατάκτηση της αληθινής ευτυχίας μέσα από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την κοινωνική αποδοχή.
  Έπαινος θεατρικού έργου Γ.Λ.Σ.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Νινιάν. Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας.

  Συγγραφέας: Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου

  Εκδόσεις: Σαΐτη

  ISBN: 978-960-487-390-6

  Έτος κυκλοφορίας: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here