Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ο απεσταλμένος – Ματίνα Γιαννοπούλου

  Ο απεσταλμένος – Ματίνα Γιαννοπούλου

  -

  Ο απεσταλμένος – Ματίνα Γιαννοπούλου

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Η συγγραφέας Ματίνα Γιαννοπούλου μας συστήνεται με το πρώτο της βιβλίο, στην κατηγορία φανταστική λογοτεχνία, με τίτλο «Ο απεσταλμένος». Μια ιστορία αγάπης, η ιστορία μια γυναίκας, μια ιστορία ανεξήγητων συμβάντων και αναπάντητων ερωτημάτων, η ιστορία ενός έρωτα πέρα από τα όρια της λογικής και της πραγματικότητας.

  Με μια κινηματογραφική γραφή που εναλλάσσεται με μαεστρία από το παρόν στον παρελθόν γνωρίζουμε την Έιτζελ. Αρχικά σε μεγάλη ηλικία, έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή με την οικογένεια που δημιούργησε. Η πλοκή του βιβλίου ξεκινά  με αφορμή μια είδηση που παρακολουθεί στην τηλεόραση, όταν στη σκηνή ενός εγκλήματος αναγνωρίζει έναν άντρα από το παρελθόν της.

  Η καρδιά της είχε χάσει έναν χτύπο, όταν είδε τη μορφή του στην τηλεόραση. Πρωτόγνωρα συναισθήματα βρίσκονταν κλεισμένα εκεί, σ’ αυτό το μικρό κουτί που κρατούσε. Έρωτας, ελευθερία και ανεμελιά. Και άλλα πολλά, ανεξήγητα, που είχε γνωρίσει και δεν περιγράφονται με λόγια. Απ’ αυτά που μόνο τα ζεις και για τα οποία δεν μιλάς ποτέ. Αυτή η γλυκιά πίκρα των πραγμάτων που περνούν και ξέρεις ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ, επικρατούσε στη σκέψη της.

  Γυρίζουμε χρόνια πίσω, στην ανέμελη νιότη της, στην πρώτη της αγάπη. Το σκηνικό μια μικρή πολιτεία της Αμερικής, όπου η νεαρή Έιτζελ ζει με τη μητέρα της. Πιάνουμε το κουβάρι από την αρχή, όταν γνωρίζει τον Πάτρικ, τον μυστηριώδη νεαρό με τα ζεστά μάτια και την παράξενη φύση, που εμπιστεύτηκε από την πρώτη συνάντηση.

  Ο απεσταλμένος – Ματίνα Γιαννοπούλου

  Τη συμβαίνει στην μικρή πολιτεία; Πώς σε μια ήσυχη πόλη, χωρίς εγκληματικότητα, συμβαίνουν παράξενα πράγματα; Πόσο θα επηρεάσουν, θα αλλάξουν, θα γεμίσουν όλα αυτά τα ανεξήγητα στα οποία έγινε μάρτυρας η Έιτζελ;

  Πρόσεχε Έιτζελ, άκουσε τη φωνή της λογικής στο μυαλό της, ποτέ δεν θα σου κάνει ηθελημένα κακό, αλλά θα σου κάνει όταν θα φύγει. Γιατί θα φύγει, και το ξέρεις!

  Περίληψη: «Κάτι την άγγιξε στο πόδι και πριν προλάβει να φωνάξει, δυνατά χέρια την τράβηξαν μέσα στο νερό. Τα χείλη του έκλεισαν πάνω στα δικά της σ’ ένα υποβρύχιο φιλί. Όταν αναδύθηκαν, δεν υπήρχε ίχνος φιλίας και παιχνιδιού στα μάτια τους, μόνο πάθος.»

  Η ιστορία που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία αγάπης. Γεννήθηκε μ’ ένα βλέμμα, εξελίχθηκε εξαιτίας ενός εγκλήματος που έφερε κοντά τους δύο νέους και τελείωσε γιατί η ανεξήγητη φύση κάποιων πραγμάτων δεν τους άφησε επιλογή.

  Όλοι έχουν έναν «φύλακα άγγελο». Δεν τον συναντούν σχεδόν ποτέ. Σχεδόν…

  Η αγάπη όμως δεν ρωτάει, δεν εξαρτάται από τον χρόνο, κάποτε νικάει και κάποτε νικιέται, αλλά πάντα έχει την ίδια βαθιά ένταση όσο και αν κρατήσει…

  Στοιχεία Βιβλίου 
  Τίτλος: Ο απεσταλμένος
  Συγγραφέας: Γιαννοπούλου Ματίνα
  Εκδότης: Πηγή
  ISBN: 9789606261251
  Αριθμός Σελίδων: 144
  Έτος Έκδοσης: 2019

   

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here