Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ο Φάνης ο φαρσέρ - Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  Ο Φάνης ο φαρσέρ – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  -

  Ο Φάνης ο φαρσέρ

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Τζένης Κουτσοδη-μητροπούλου «Ο Φάνης ο φαρσέρ», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα. Ανήκει στη σειρά Διαβάζω Ιστορίες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6+.

  Ο Φάνης λατρεύει τις φάρσες.

  Κάθε μέρα σχεδόν, όλο και κάτι σκαρώνει στους συμμαθητές του. Κάποιες όμως από αυτές τι φάρσες ξεπερνούν τα όρια και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους φίλους του. Η δασκάλα του Φάνη δεν προλαβαίνει να του δίνει τιμωρίες.

  Τι θα συμβεί όμως όταν ο Φάνης καλέσει στο πάρτι για τα γενέθλιά του τους φίλους του; Θα σταματήσει να σκαρώνει φάρσες και να πειράζει τους πάντες;

  Ο Φάνης το είχε παρακάνει. Είχε ξεπεράσει το όριο που χωρίζει το αστείο από αυτό που στενοχωρεί και κάνει τους άλλους να αισθάνονται άσχημα.

  Ο Φάνης ο φαρσέρΗ Τζένη Κουτσοδημητροπούλου έγραψε μια έξυπνη και διασκεδαστική ιστορία για τα όρια που πρέπει να μπαίνουν στα αστεία και στις πλάκες μεταξύ φίλων. Μια απολαυστική ιστορία για τους μικρούς αναγνώστες που σίγουρα θα τους κάνει να σκεφτούν καλά πριν σκαρώσουν κάποια φάρσα σε έναν φίλο τους.

  Στο βιβλίο, τα παιδιά θα βρουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια σχετικά με την ιστορία που διάβασαν. Τους δίνεται ακόμα η δυνατότητα να ακούσουν τη συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία του Φάνη, με τη βοήθεια του δωρεάν προγράμματος Qr code reader.

  Όσες φάρσες κι αν έκανε τις επόμενες μέρες, δεν γελούσε κανείς. Όλοι του γυρνούσαν τη πλάτη και συνέχιζαν αυτό που έκαναν. Μόνο οι κολλητοί του γελούσαν που και που, αλλά και αυτοί ανόρεκτα.

  Περιγραφή: Ο Φάνης είναι πραγματικά πολύ καλός φαρσέρ! Καταφέρνει να κάνει όλη την τάξη να γελά καθημερινά με τα απίθανα αστεία του. Όλοι θέλουν να δουν τι άλλο θα σκαρφιστεί. Αλλά τι γίνεται όταν ξεπερνάει τα όρια της πλάκας; 
  Και πότε ένα αστείο, ένα πείραγμα, παύει να προκαλεί γέλιο και διασκέδαση; Ίσως ο Φάνης να παραμείνει φαρσέρ, αλλά ένα είναι σίγουρο: θα μάθει πως δεν είναι όλα τα αστεία για γέλια. Και ότι μερικές φορές οι πράξεις μας μπορούν να πληγώσουν, παρόλο που έχουμε καλή πρόθεση. 

  Ο Φάνης ο φαρσέρΣτοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ο Φάνης ο φαρσέρ

  Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

  Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  ISBN: 978-618-03-1056-6

  Σελίδες: 56

  Ημερομηνία Έκδοσης: 18/10/2018

                                                          Επεξεργασία εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here