Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Λερναία Ύδρα - Έκτορας Απέργης

  Λερναία Ύδρα – Έκτορας Απέργης

  -

  Λερναία Ύδρα 

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Η Λερναία Ύδρα είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο στο τώρα… Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, των σαθρών πολιτικών συστημάτων, των τρομοκρατικών οργανώσεων.

  Λερναία ΎδραΚαθώς το βιβλίο προχωρά και το ντόμινο των εξελίξεων διαδοχικά αποκαλύπτεται, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται πόσο ταιριαστός είναι ο τίτλος στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα.

  Όπως στο μυθικό τέρας, τη Λερναία Ύδρα, που ο Ηρακλής έκοβε το ένα κεφάλι και στη θέση του φύτρωναν άλλα δυο, έτσι και στο βιβλίο, το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, ο ένας “κακός” τον επόμενο, μέχρι να επέλθει στο τέλος η Νέμεσις και να αποκαλυφθεί η αλήθεια με όποιο κόστος.

  «Το σύμβολο είναι τα αρχικά της “Λερναίας Ύδρας”. Το μυθικό πλάσμα που όταν του έκοβες ένα από τα εννιά κεφάλια τότε φύτρωναν άλλα δυο στη θέση του».

  «Να υποθέσω ότι το κεφάλι που έχει ήδη κοπεί είναι του Αβραάμ Δημητριάδη;»

  Ο Στέφανος γέλασε σαρδόνια κουνώντας αρνητικά το κεφάλι του.

  «Ο συγκεκριμένος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εξιλαστήριο θύμα. Ένας εύκολος στόχος που χρησιμοποίησε η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να θολώσει τα νερά. Μπορούν να τους ξεγελάσουν όλους. Ακόμα και τους εαυτούς τους, αλλά όχι εμάς».

  Λερναία ΎδραΜια τρομοκρατική οργάνωση, με αρχηγό μια γυναίκα, με τη δράση της ταρακουνά συθέμελα το πολιτικό κατεστημένο. Οι απανωτές δολοφονίες και το μυστήριο που καλύπτει πρόσωπα και πράγματα διαμορφώνουν ένα μυθιστόρημα με καταιγιστική πλοκή, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σενάριο κινηματογραφικής περιπέτειας. Τα δυο αδέρφια, η Μελίνα και ο Πέτρος, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, περπατάνε σε τεντωμένο σκοινί και δοκιμάζονται σε εύθραυστες ισορροπίες.

  Ζωντανοί διάλογοι, λεπτομέρειες που συνθέτουν ένα σχεδόν απτό σκηνικό, ανεβάζουν την αδρεναλίνη και εντείνουν την αγωνία για το τέλος.

  Ο Έκτορας Απέργης αφηγείται μια ιστορία με τόση αληθοφάνεια, που θα μπορούσε να είναι πραγματική… Είναι πραγματική σε πολλά κομμάτια της.

  Ένα διαφορετικό βιβλίο, που παρ’ όλο που σε βγάζει απ’ τα καθιερωμένα αναγνώσματα, αποτυπώνει την κοινωνικo-πολιτικo-οικονομική πραγματικότητα που ζούμε.

  Περίληψη: Στην Αθήνα των Μνημονίων, στην Ελλάδα της κοινωνικής σήψης και διαφθοράς, η επανάσταση γίνεται προσωπική υπόθεση της Μελίνας Νικολαΐδου. Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες κυβερνητικών στελεχών; Ποιος ο ρόλος του αδερφού της και έγκριτου δημοσιογράφου; Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, δύο πιστοί υπηρέτες του νόμου, πολιτικά πρόσωπα και ένας έντιμος σωματοφύλακας, ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί και δοκιμάζονται στις πιο ακραίες καταστάσεις. Ποιος καθορίζει άραγε τον τρόπο που επέρχεται η Νέμεσις; Είναι ο φόνος ο μόνος τρόπος για την απόδοση ευθυνών;
  «Το αίμα θα ξεπλύνει τις αμαρτίες τους. Φοβερή και αμείλικτη η Νέμεσις απέναντι σε όσους βεβηλώνουν τα όνειρά μας…»

  Λερναία Ύδρα  Στοιχεία βιβλίου:

  Τίτλος: Λερναία Ύδρα  

  Συγγραφέας: Έκτορας Απέργης

  Εκδόσεις: Πνοή

  ISBN: 9786185307172

  Αριθμός Σελίδων: 566

  Έτος Έκδοσης: 2017

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here