Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Ο Πολικός Αστέρας - Peter Reynolds

  Ο Πολικός Αστέρας – Peter Reynolds

  -

  Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί ένα ακόμα βιβλίο του συγγραφέα και εικονογράφου Peter Reynolds, με τίτλο «Ο Πολικός Αστέρας». Απευθύνεται σε ηλικίες τεσσάρων ετών και άνω.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και από μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, με πολλά και διαφορετικά μηνύματα να προσλαμβάνονται από κάθε ηλικιακή κατηγορία.

  Αναφέρεται στο μαγικό ταξίδι της ζωής αλλά και σε κάθε νέο ταξίδι που αποφασίζουμε να κάνουμε. Ήρωας του βιβλίου, ένα μικρό αγόρι στο ξεκίνημα της ζωής του. Κάθε μέρα κάνει νέες εξερευνήσεις. Παρατηρεί, αφουγκράζεται, αναρωτιέται. Κάποιες φορές βρίσκει εύκολα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του δημιουργούνται, κι άλλοτε συναντά δυσκολίες. 

  Παρόλο που ακολουθούσε το πιο ταξιδεμένο μονοπάτι, είχε όλο και περισσότερο την αίσθηση πως είχε χαθεί. Το δάσος έμοιαζε να πυκνώνει. Το χώμα ήταν υγρό και λασπωμένο, και για κάθε βήμα χρειαζόταν προσπάθεια. Σύννεφα είχαν μαζευτεί από πάνω του και όσο πήγαινε σκοτείνιαζε.

  Με λόγο απλό και κατανοητό, ο συγγραφέας περιγράφει το ταξίδι της ζωής. Γεμάτο με ευκολίες αλλά και αρκετές δυσκολίες. Απαιτούνται προσπάθειες για να φτάσει κανείς στον προορισμό του. Σε αυτό το ταξίδι βιώνουμε  φόβο, στενοχώρια, απογοήτευση, αλλά και χαρές. Μέσα από τις δυσκολίες, βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας.

  Καθώς προχώρησε πέρα από το βαλτώδες δάσος, το αγόρι άκουσε μια φωνή. Ήταν το κουνέλι που είχε περάσει τόσο βιαστικά νωρίτερα, μα τώρα έδειχνε κουρασμένο και πεινασμένο. Είχε αποκλειστεί πάνω σ’ ένα κλαδί, καταμεσής του ερμητικού ποταμού.

  Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Πολλές φορές είναι αναγκαίο να ακολουθήσουμε πιο αργό ρυθμό, χρειαζόμαστε ξεκούραση για να βρούμε και πάλι τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Για όλους μας υπάρχει ένα αστέρι που μας φωτίζει το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε. Ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο, που διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. 

  Περίληψη: Ένα αγοράκι ξεκινάει ένα ταξίδι, µε το µυαλό του γεµάτο ερωτήσεις για τον κόσµο γύρω του. Υπάρχουν όµως τόσα µονοπάτια να ακολουθήσει κανείς, τόσες πινακίδες που δείχνουν πού να πας… Αποφασίζει λοιπόν να πάρει το µονοπάτι που ακολουθούν οι περισσότεροι, ώσπου αισθάνεται όλο και πιο έντονα ότι έχει χαθεί. Τότε είναι που ανακαλύπτει τον δικό του Πολικό Αστέρα, που γίνεται η πυξίδα του και του δείχνει τον δικό του δρόµο…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Ο Πολικός Αστέρας - Peter ReynoldsΤίτλος: Ο Πολικός Αστέρας

  Συγγραφέας:  Peter Reynolds

  Εικονογράφος: Peter Reynolds

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο  

  ΙSBN: 978-618-03-2918-6

  Ημ. Έκδοσης: 13/10/2022

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Δημιουργία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ