Ο πρώτος μου Μαλό: Με οικογένεια

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

Η μικρή, ορφανή Περίνα ταξιδεύει από το Παρίσι ως το χωριό Μαροκούρ, με σκοπό να βρει τους μοναδικούς συγγενείς που της έχουν απομείνει. Κοιμάται σε χαντάκια, ξεδιψά με το νερό της βροχής, συναντά ανθρώπους μοχθηρούς, όμως έχει μάθει να αγωνίζεται.Όπλα της η υπομονή, η ευγένεια, η γνώση.

Κυρίως, όμως, η συμβουλή που της άφησε η μητέρα της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή: «Να φροντίσεις να σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι. Την αγάπη δεν την απαιτείς, την κερδίζεις». Θα καταφέρει, άραγε, η Περίνα να βρει μια οικογένεια;

Το να γράψεις ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά, δεν είναι εύκολο. Απαιτεί κόπο και τρόπο. Σαφώς πιο δύσκολο είναι όμως να διασκευάσεις ένα κλασικό και αγαπημένο βιβλίο  της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η συγγραφέας Τζέμη Τασάκου το έκανε με επιτυχία! Συστήνει στους πολύ μικρούς αναγνώστες (4+ ετών) την Περίνα, την ηρωίδα του Εκτόρ Μαλό, από το βιβλίο του «Με οικογένεια». Εξαιρετική είναι όμως και η εικονογράφηση του βιβλίου από τον Βασίλη Γρίβα.

Κείμενο και εικόνες μεταφέρουν τους αναγνώστες πίσω στο χρόνο, στο Παρίσι, όπου και ακολουθούν την Περίνα στην αναζήτηση των συγγενών του πατέρα της. Οι αναγνώστες μαθαίνουν για τις κακουχίες εκείνης της εποχής, τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν ανήλικα παιδιά.

Θαυμάζουν την μικρή Περίνα για τον αγώνα που κάνει να  επιβιώσει, χωρίς να το βάζει κάτω, προσπαθώντας να βελτιώσει τη ζωή της, αλλά και τη ζωή των άλλων. Έχει πάντα στο μυαλό της όσα της είχε πει η μητέρα της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. «Την αγάπη την κερδίζουμε και δεν την απαιτούμε».

Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλίο, αφού πρόκειται για ένα κόσμημα, και θα θελήσουν να διαβάσουν και όλα τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Η σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία» που ανήκει το βιβλίο, περιλαμβάνει διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κλασικά, διαχρονικά και αξεπέραστα έργα, γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Τα έργα αυτά καλλιεργούν και σήμερα στα παιδιά μας αξίες,  όπως: ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, ελευθερία, φιλία, αγάπη σεβασμό και γενναιοδωρία.

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών, αλλά και σε όσους αγαπούν να διαβάζουν.

Καλή Ανάγνωση!

Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ο πρώτος μου Μαλό: Με οικογένεια

Συγγραφέας: Τασάκου Τζέμυ

Εκδότης: Μεταίχμιο

ISBN: 978-618-03-0876-1

Έτος κυκλοφορίας: 2017

Σελίδες: 40

Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here