Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
More

  Ο Ρεμί – Χριστίνα Ντούμα

  -

  Από τις Εκδόσεις Φυλάτος κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως Χριστίνας Ντούμα  «Ο Ρεμί». Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Οι ιστορίες του Θοδωρή. Εικονογράφος του βιβλίου η Αγγελική Μάλαμα. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η Χριστίνα Ντούμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γράφει υπέροχες ιστορίες για παιδιά, που έχουν για ήρωες αγαπημένα τους ζώα. Ιστορίες πλημμυρισμένες μηνύματα, γραμμένες με τρυφερότητα και αγάπη. 

  Ο Ρεμί είναι ο νέος ήρωας της σειράς «Οι ιστορίες του Θοδωρή». Ένας σκύλος που ζει σε αγρόκτημα παρέα με ένα σωρό άλλα ζώα. Δυστυχώς, τα υπόλοιπα ζώα δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα. Πιστεύουν ότι είναι τεμπέλης και δεν προσφέρει τίποτα στο αγρόκτημα σε σχέση με εκείνα. 

  Ο Ρεμί με την τρυφερή του καρδιά δεν είχε καταλάβει κάτι από τη δυσαρέσκεια των άλλων ζώων και αμέριμνος ζούσε μαζί τους στο αγρόκτημα. Ήταν δε τόσο μεγάλη η αντιπάθειά τους που δεν μπορούσαν να συγκρατούν άλλο και ζήτησαν από τον κόκορα, τον πρόεδρό τους, να καλέσει σε σύσκεψη όλα τα ζώα – πλην του σκύλου, με θέμα τη θέση του Ρεμί μέσα στο αγρόκτημα.

  Κατά τύχη, ο γλυκός Ρεμί θα ακούσει τις ομιλίες των ζώων και θα αντιληφθεί ότι είναι ανεπιθύμητος στο αγρόκτημα. Έτσι θα φύγει. Και μια μέρα, το αγρόκτημα και τα ζώα του θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο.

  Μέσα από τις ιστορίες της Χριστίνας, προβάλλονται αξίες που δυστυχώς οι περισσότεροι από μας έχουμε λησμονήσει. Οι ήρωές της μπορεί να είναι αγαπημένα μας ζώα, αλλά αποτελούν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. 

  Η συγγραφέας μας υπενθυμίζει ότι κάθε πλάσμα έχει αξία και λόγο ύπαρξης σε αυτή τη ζωή. Οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το αποδεχόμαστε. Η Χριστίνα με το βιβλίο της προωθεί την αγάπη, τον σεβασμό, την αποδοχή και τη φιλία.

  Πανέμορφη είναι και η εικονογράφηση της Αγγελικής Μάλαμα. Έχει δημιουργήσει έναν γλυκύτατο σκύλο που τον λατρεύεις με την πρώτη ματιά. Οι εικόνες της μεταφέρουν τους αναγνώστες στο αγρόκτημα και γίνονται ένα με τους ήρωες του βιβλίου.

  Αξίζει να διαβαστεί το βιβλίο και να στηρίξουμε την προσπάθεια του Θοδωρή -γιου της συγγραφέως- στον αγώνα που δίνει με τη νόσο Batten.

  Περίληψη: Πόσες φορές άραγε δεν παραβλέψαμε την αξία του διπλανού μας επειδή είναι διαφορετικός από εμάς, με διαφορετικές ικανότητες; Υπάρχουν γύρω μας πρόσωπα που καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικά είναι, μόνο όταν λείψουν. Ο Ρεμί είναι ο σκύλος της φάρμας, που αγαπά τον χορό και τη μουσική. Όταν τα άλλα ζώα τον έδιωξαν από τη φάρμα γιατί πίστευαν ότι είναι τεμπέλης, η περιπέτεια που μπήκαν τους έκανε να καταλάβουν πόσο σημαντικός και αναντικατάστατος είναι για όλους. Aν και ο τρόπος που του φέρθηκαν δεν ήταν καθόλου σωστός, θα σώσει ο Ρεμί τα ζώα του αγροκτήματος; «Ο Ρεμί» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. «Οι Ιστορίες του Θοδωρή».

  Στοιχεία βιβλίου

  Ο Ρεμί - Χριστίνα Ντούμα,Τίτλος: Ο Ρεμί

  Συγγραφέας: Χριστίνα Ντούμα

  Εικονογράφος: Αγγελική Μάλαμα

  Εκδόσεις: Φυλάτος

  ΙSBN: 978-960-658-149-6

  Σελίδες: 30

  Ημερομηνία έκδοσης: 21/10/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ