Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More

  Οδός των Φίλων – Sylvaine Jaoui

  -

  Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων «Οδός φίλων» της συγγραφέως Σιλβέν Ζαουί. Η σειρά αυτή συνδυάζει τρία διαφορετικά μεταξύ τους είδη: το κόμικ, τη μικρή ιστορία και το βιβλίο συμπεριφοράς.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει η ενότητα «Δημιουργικό Εργαστήρι», στην οποία προτείνονται δραστηριότητες παρόμοιες με αυτές που εφευρίσκουν οι ήρωες, και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχολείο ή να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά με την παρέα τους στον ελεύθερο χρόνο τους. Η σειρά απευθύνεται σε ηλικίες 7+.

  Ποιοι είναι όμως οι ήρωες των βιβλίων; Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.

  Ένα από τα βιβλία της σειράς που επέλεξα να διαβάσω είναι το «Δεν θέλω να πάω σχολείο». Τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν και πάλι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η παρέα μαζεύεται στην αυλή μια μέρα πριν το άνοιγμα του σχολείου για να παίξουν. Ο Σαμ, όμως, καθυστερεί να κατέβει στην αυλή γιατί έχει τρομερό στομαχόπονο.

  Πες μας λοιπόν, Σαμ, τι φοβάσαι και πονάει η κοιλιά σου;

  Φοβάμαι πως δεν θα έχω κανέναν φίλο στην τάξη μου.

  Σιγά, θα κάνεις καινούριους.

  Κι ακόμα φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να ξυπνήσω.

  Σιγά, θα κοιμάσαι πιο νωρίς το βράδυ.

  Τελικά στο σχολείο υπάρχουν μόνο προβλήματα για τον Σαμ; Θα καταφέρουν οι φίλοι του να του γνωρίσουν τη θετική πλευρά της σχολικής ζωής;

  Μια ευχάριστη, διασκεδαστική ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους και το άγχος που τους δημιουργούν το σχολείο, τα μαθήματα, οι συμμαθητές, τα διαγωνίσματα. Γραμμένο με τη μορφή κόμικ, είναι ευκολοδιάβαστο ακόμα και για τα παιδιά που δεν τους αρέσει και πολύ το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.

  Στα μάτια των παιδιών, το άγχος για το σχολείο έχει τεράστιες διαστάσεις και τους προκαλεί διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα. Η συγγραφέας, με έξυπνο τρόπο, βάζει τα προβλήματα στη σωστή διάσταση, καθησυχάζει τα παιδιά και τα βοηθά να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

  Περίληψη: Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

  Οδός των Φίλων - Sylvaine Jaoui Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Οδός των φίλων – Δεν θέλω να πάω σχολείο.

  Συγγραφέας:  Sylvaine Jaoui

  Εικονογράφος: Annelore Parot

  Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

  ISBN: 978-618-03-1051-1

  Ημ. Έκδοσης: 28/08/2017

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here