Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Άρθρα Συνεργατών Οι κινηματογράφοι αυτοκινήτων επιστρέφουν

  Οι κινηματογράφοι αυτοκινήτων επιστρέφουν

  -

  Οι κινηματογράφοι αυτοκινήτων επιστρέφουν. Πριν λίγο καιρό, είδαμε τη δημιουργία μιας νέας σελίδας στο Facebook, https://www.facebook.com/athensdrivein/, η οποία μας ενημερώνει για τη δημιουργία ενός κινηματογράφου αυτοκινήτων στην Αθήνα.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η πανδημία του Covid-19 έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή όλων μας. Αλλαγές θα δούμε και στον τρόπο διασκέδασης. Ένας κινηματογράφος αυτοκινήτων είναι μια ασφαλής επιλογή για να παρακολουθήσει κάποιος μια ταινία μέσα από το αυτοκίνητό του.

  Στη χώρα μας, αυτή η μορφή διασκέδασης είχε ένα σύντομο παρελθόν τη δεκαετία 1975-1985. Κυρίως όμως συνδέθηκε το όνομα αυτών των κινηματογράφων με προβολή ακατάλληλων ταινιών. Τέτοιοι κινηματογράφοι υπήρχαν όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα, η Νάουσα και το Ηράκλειο Κρήτης.

  Εκτός όμως από το Athens Drive in, ένας ακόμα κινηματογράφος αυτοκινήτων πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο Χαϊδάρι στις 6 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους και όχι μόνο για τους δημότες.

  Οι κινηματογράφοι αυτοκινήτων επιστρέφουν

  Ο πρώτος κινηματογράφος Drive in έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική το 1933. Εμπνευστής αυτής της μορφής διασκέδασης ήταν ο Richard Hollingshead Jr., o oποίος τέντωσε ένα πανί ανάμεσα σε δύο δέντρα και με τη βοήθεια ενός προβολέα έστησε την πρώτη υπαίθρια μεγάλη οθόνη, με σκοπό να διαφημίσει την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που διατηρούσε ο πατέρας του στο Νιου Τζέρσεϋ. Τις δεκαετίες ’50 και ’60, αυτή η μορφή διασκέδασης ήταν πολύ συνηθισμένη.

  Την 1η Ιουνίου, οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό. Ελπίζουμε οι θεατές να επιστρέψουν και πάλι μπροστά στη μεγάλη οθόνη και να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, με το άρωμα του γιασεμιού να τους συντροφεύει. Ενδιαφέρον πάντως θα έχει να δούμε αν το ελληνικό κοινό θα αγκαλιάσει και τα drive in ως μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγές: https://flix.gr/

  https://www.insider.gr/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here