Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2021
More

  Ολίβια – Ian Falconer

  -

  Το βιβλίο «Ολίβια» του συγγραφέα και εικονογράφου Ian Falconer κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Είναι το πρώτο βιβλίο με ηρωίδα τη γουρουνίτσα Ολίβια.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Ακολούθησαν και άλλα βιβλία, ενώ η Ολίβια έγινε και σειρά κινουμένων σχεδίων. Πριν μερικά χρόνια, η συγκεκριμένη σειρά προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση. Tη μετάφραση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα έκανε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

  Ποια είναι όμως η Ολίβια; Είναι μια δυναμική γουρουνίτσα που λατρεύει το κόκκινο χρώμα. Έχει πολλά ταλέντα. Ζει με την οικογένειά της, τον αδελφό της Ίαν, τον σκύλο της Πάρη και τον Έκτορα, τον γάτο της.

  Υπάρχουν στιγμές που ο Ίαν δεν την αφήνει ήσυχη. Τότε η Ολίβια αναγκάζεται να του φερθεί πολύ σκληρά.

  Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2+. Για τον λόγο αυτό, το κείμενο είναι πολύ μικρής έκτασης σε κάθε σελίδα. Η Ολίβια κάνει ό,τι ακριβώς και ένα παιδί. Εξαντλεί τους γύρω της αλλά και τον εαυτό της. Της αρέσει να δοκιμάζει συνεχώς νέες εμπειρίες, απολαμβάνει τη θάλασσα, φτιάχνει  πύργους στην άμμο τα καλοκαίρια. Φυσικά δεν νιώθει ποτέ την ανάγκη  να κοιμηθεί και πάντα βρίσκει τρόπους για να το αποφύγει.

  Της αρέσει να πηγαίνει σε μουσεία, αλλά και να της διαβάζει η μαμά της πολλά, πολλά παραμύθια. Πολλές φορές κάνει πράγματα που μπορεί να θυμώσουν τη μαμά της. Και τότε έρχεται η ώρα να σκεφτεί αν αυτό ήταν καλό ή κακό. Μα ξέρει ότι η μαμά την αγαπά και θα την αγαπά πάντα.

  Ο μικρός αναγνώστης είναι πολύ εύκολο να ταυτιστεί με την ηρωίδα του βιβλίου, αφού συνειδητοποιεί ότι έχουν πολλές ομοιότητες. Το κείμενο δεν κουράζει τα παιδιά, και η εικονογράφηση τα βοηθά πολύ να κατανοήσουν το κείμενο. Ένα πολύ όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο που σίγουρα τα παιδιά θα θέλουν να διαβάσουν πολλές φορές.

  Περίληψη: Η Ολίβια είναι μια γουρουνίτσα δυναμική και ατίθαση ό,τι κι αν κάνει: όταν ντύνεται και ετοιμάζεται το πρωί, στην παραλία που απολαμβάνει τα παιχνίδια με τη θάλασσα και τον ήλιο, ακόμα και το βράδυ, όταν πέφτει στο κρεβάτι της να κοιμηθεί.

  Ολίβια - Ian FalconerΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ολίβια

  Συγγραφέας: Ian Falconer

  Εικονογράφος: Ian Falconer

  Εκδόσεις: Πατάκη 

  ISBN: 9789601601380

  Ημ. τελευταίας εκτύπωσης : 07/2015

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here