Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Θέατρα Όπερα Garnier στο Παρίσι

  Όπερα Garnier στο Παρίσι

  -

  Η Όπερα Garnier, ή αλλιώς Παλέ Γκαρνιέ (Palais Garnier), ήταν η πρώτη επίσημη λυρική σκηνή του Παρισιού. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτήριο, που ανοικοδομήθηκε μεταξύ του 1860 και του 1875, σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Σαρλ Γκαρνιέ. Μπορεί να φιλοξενήσει 1979 θεατές.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η κατασκευή της Όπερας Garnier ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή από τον Ναπολέοντα ΙΙΙ. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για την κατασκευή του κτηρίου, ανακαλύφθηκε μια μικρή υπόγεια λίμνη η οποία είναι επισκέψιμη ακόμη και σήμερα. Λέγεται ότι σε αυτή την υπόγεια λίμνη κρύβεται το φάντασμα της όπερας στο έργο του συγγραφέα Gaston Leroux.

  Όπερα Garnier

  Η κατασκευή  του θεάτρου υπέστη πολλές καθυστερήσεις εξαιτίας του γαλλο-πρωσικού πολέμου, και υπήρχαν φόβοι ότι το θέατρο δεν θα τελειώσει ποτέ. Ωστόσο, οι εργασίες για την κατασκευή του πήραν νέα ώθηση όταν το 1873 μια πυρκαγιά κατέστρεψε την παλιά Όπερα του Παρισιού. Η ανάγκη για την ολοκλήρωση του θεάτρου ήταν επιτακτική. Το θέατρο εγκαινιάστηκε δυο χρόνια αργότερα.

  Εξωτερικά είναι διακοσμημένο με αγάλματα ενώ εσωτερικά αποτελείται από πολλούς διαδρόμους, και το ταβάνι της κύριας αίθουσας είναι ζωγραφισμένο από τον Marc Chagall.

  Σήμερα, στον χώρο του θεάτρου υπάρχει το Μουσείο Όπερας του Παρισιού, το οποίο φιλοξενεί κοστούμια και σκηνικά από προηγούμενες παραστάσεις. Πλέον, στο θέατρο διεξάγονται κυρίως παραστάσεις μπαλέτου.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://www.vivaparigi.com/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here