Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΘέατραYπαίθριο θέατρο με πλωτή σκηνή στην Αυστρία

  Yπαίθριο θέατρο με πλωτή σκηνή στην Αυστρία

  -

  Θα ταξιδέψουμε μέχρι την Αυστρία και συγκεκριμένα στην πόλη Bregenz. Θα συναντήσουμε ένα υπαίθριο θέατρο με πλωτή σκηνή χωρητικότητας 7000 θεατών. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η σκηνή του θεάτρου είναι πλωτή. Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Constance.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το θέατρο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ της πόλης Bregenz. Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1946. Μέχρι τότε η πόλη δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τις τέχνες.

  Η τοποθεσία του θεάτρου επιλέχθηκε για να δώσει ένα ονειρικό σκηνικό, αφού είναι δίπλα στη λίμνη. Το φεστιβάλ όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο γνωστό, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι θεατές.

  Yπαίθριο θέατρο με πλωτή σκηνή στην Αυστρία

  Το 1955, δημιουργήθηκε η πλωτή σκηνή που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη γοητεία στο φεστιβάλ. Στην αρχή κυρίως φιλοξενούσε παραστάσεις μπαλέτου.

  Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με μια μεγάλη ποικιλία στο πρόγραμμά του. Εδώ φιλοξενούνται επίσης η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης και η Φιλαρμονική Χορωδία της Πράγας. Τα σκηνικά κάθε χρόνο είναι όλο και πιο εντυπωσιακά.

  Φέτος το Φεστιβάλ Bregenz ξεκινά από τις 21 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 22 Αυγούστου 2021. Το αριστούργημα του Giuseppe Verdi  Rigoletto –συναρπαστικό, αιματηρό και όμορφο– επιστρέφει για 28 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή της λίμνης, ενώ ακόμα μια όπερα έχει προγραμματιστεί. Είναι η Όπερα «Νέρωνας» του Arrigo Boito, που αναφέρεται στη διαβόητη προσωπικότητα του Ρωμαίου Αυτοκράτορα. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται απαγγελίες ποιημάτων και βραδιές με μουσική δωματίου.

  Στις φωτογραφίες των συνδέσμων, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα φανταστικά σκηνικά που δημιουργούνται κάθε χρόνο. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά υπαίθρια θέατρα στον κόσμο.

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://gayetytheatre.com/

            https://bregenzerfestspiele.com/ 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here