Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2019
More
  Αρχική Σκέψεις σε λέξεις Όταν έγραφα τον Καθρέφτη

  Όταν έγραφα τον Καθρέφτη

  -

  Όταν έγραφα τον Καθρέφτη

  Γράφει η Ανδρομάχη Κοκόση

  Ήταν αρχές καλοκαιριού του 2014 όταν ξεκίνησα να γράφω τον «Καθρέφτη»Μια χρονιά πολύ δύσκολη για μένα. Μια χρονιά, που από τις πρώτες της ώρες, μου έδειξε πως ήρθε για να φέρει τα πάνω κάτω.

  Χώρισα, επέστρεψα στην Αθήνα, μετακόμισα σε μια γκαρσονιέρα, γύρισα στην παλιά μου δουλειά. Η ζωή μου είχε ολοκληρωτικά αλλάξει, με τρομακτικούς ρυθμούς. Ένιωθα πως είχα μηδενίσει και πως έπρεπε να το πιάσω πάλι από την αρχή. Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ανεξαρτήτως ποιανού είναι η απόφαση, είναι δύσκολο να δεις, να επεξεργαστείς και να αποδεχτείς τα λάθη και τις ευθύνες σου. Θέλει τσαγανό να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να πεις: «Δεν ήσουν σωστή εκεί και πρέπει να το διορθώσεις».

  Σύμμαχος μου σε αυτό, εκτός από την οικογένειά μου και κάποιους φίλους λιγοστούς, είχα το γράψιμο. Έγραφα σαν τρελή θυμάμαι τότε. Γύριζα από τη δουλειά, έβγαζα βόλτα τα δύο μου σκυλιά και άνοιγα τα τετράδιά μου. Θυμάμαι, εκείνον τον καιρό, είχα γράψει τρεις νουβέλες και δύο μυθιστορήματα. Μα, ένιωθα πως κάτι άλλο, κάτι μεγαλύτερο, κάτι αλλιώτικο, ετοιμαζόταν να βγει από μέσα μου.

  Όταν έγραφα τον ΚαθρέφτηΔανείστηκα και αγόρασα ένα μεταχειρισμένο laptop. Την ημέρα που γύριζα σπίτι με το νέο μου απόκτημα, η Κηφισίας, ως συνήθως, ήταν απροσπέλαστη. Καθόμουν στο λεωφορείο και χάζευα τα γύρω αυτοκίνητα. Το μάτι μου κόλλησε σε μια καλοβαλμένη γυναίκα που βαφόταν στον καθρέφτη της. Κοιταζόταν, φανερά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και τίναζε με αυταρέσκεια τα μαλλιά της. Αυτό ήταν! Μετά από λίγες ώρες, σε εκείνο το μεταχειρισμένο laptop, άρχισε να ζωντανεύει ο «Καθρέφτης». Ήταν τόσο έντονη δε η ενέργειά του, που είχα κολλήσει επάνω του τον πρώτο καιρό. Έγραφα συνέχεια, ώρες ατελείωτες. Πολλές φορές ξέχναγα να φάω γιατί ήθελα να τελειώσω τη σκηνή. Και ακόμα μία, και ακόμα μία.

  Χωρίς να το καταλάβω, λέξη με τη λέξη, σελίδα με τη σελίδα, όσο γέμιζε ο «Καθρέφτης», τόσο άδειαζα εγώ, και η ζωή μου άρχισε να αλλάζει. Μετακόμισα σε ένα πιο άνετο σπίτι, άρχισα να βγαίνω έξω, να μιλάω με κόσμο, να βρίσκω ξανά τον εαυτό μου. Σχεδόν ταυτόχρονα με το τέλος του «Καθρέφτη», μπήκε και ο έρωτας στη ζωή μου. Θυμάμαι την ανακούφιση και τη χαρά μου σαν έγραφα τη λέξη ΤΕΛΟΣ. Ένιωθα πλήρης. Όλα όσα ήθελα να πω, ήταν εκεί.

  Τον κράτησα δικό μου για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Δεν ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Δεν ήμουν έτοιμη να διαχειριστώ μια πιθανή απόρριψη. Όταν έπιασα τον εαυτό μου να δουλεύει πάνω σε ένα άλλο μυθιστόρημα, ήξερα πως είχε έρθει η στιγμή του να φανεί. Έτσι και έγινε.  

  Στις 7/12/2016 ήταν η πρώτη του παρουσίαση και η πρώτη φορά που τον κράτησα στα χέρια μου. Μια πρώτη που δεν θα ξεχάσω ποτέ…

  Όταν έγραφα τον Καθρέφτη

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση