Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες - Γαβριέλλα Ψιλοπούλου-Ιερωνυμίδου

  Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες – Γαβριέλλα Ψιλοπούλου-Ιερωνυμίδου

  -

  Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Γαβριέλλας Ψιλοπούλου-Ιερωνυμίδου «Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις, σε ιδιαίτερη εικονογράφηση της Μαριάννας Κατσουλίδη. Απευθύνεται σε ηλικίες 3+.

  Η συγγραφέας συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το συγκεκριμένο βιβλίο, ένα παραμύθι που αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Με απλό αλλά όχι απλοϊκό τρόπο, η συγγραφέας, μέσα από τους ήρωες της ιστορίας της, εξηγεί στα παιδιά ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά αυτό δεν είναι κακό.

  Εστιάζει στη διαφορετικότητα του χρώματος ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά δίνει το έναυσμα για μια σειρά συζητήσεων με τα παιδιά, ανάλογα βέβαια και με την ηλικία τους, ώστε να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα, στη θρησκεία, στη γλώσσα.

  Οι πρίγκιπες έμειναν κοντά στους ασπρούληδες περισσότερο από δύο μήνες και σε αυτό το διάστημα όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι κάτοικοι των δύο λιβαδιών δε διέφεραν μεταξύ τους παρά μόνο στο χρώμα!

  Ένα παραμύθι που σκοπό έχει να εμφυτεύσει από πολύ μικρή ηλικία στα παιδιά σπόρους σεβασμού, ισότητας και αγάπης, ώστε να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο οι προϋποθέσεις για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

  Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες – Γαβριέλλα Ψιλοπούλου – Ιερωνυμίδου

  Ένας κόσμος χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και μίσος. Ένας κόσμος στον οποίο κυρίαρχο λόγο θα έχει η αγάπη. Κάποιοι ίσως σκεφτούν ότι είναι ουτοπικό, μα από μικρές πράξεις έρχονται οι μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στη ζωή.

  Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd με μουσική αφήγηση.

  Κι όλοι μαζί, ασπρούληδες και κιτρινούληδες και ασπροκιτρινούληδες και κιτρινοασπρούληδες, συνέχισαν να ζουν αρμονικά και αγαπημένα στο ασπροκίτρινο και στο κιτρινόασπρο λιβάδι και ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένοι γιατί, θα πρέπει να ξέρετε ότι, όπου υπάρχει πραγματική αγάπη, υπάρχει και ευτυχία.

  Περίληψη: Οι πρίγκιπες έμειναν κοντά στους ασπρούληδες περισσότερο από δύο μήνες και σ΄ αυτό το διάστημα όλοι συνειδητοποίησαν ότι οι κάτοικοι των δύο λιβαδιών δε διέφεραν μεταξύ τους παρά μόνο στο χρώμα!
  Έτσι, ένα πρωί οι δύο κίτρινοι πρίγκιπες ζήτησαν από τις λευκές πριγκίπισσες να τις παντρευτούν!
  Και εκείνες δέχτηκαν με πολλή χαρά!

  Η συγγραφέας με ελκυστικό τρόπο εξοικειώνει τα παιδιά στις έννοιες της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης. Ένα τρυφερό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο συναντίληψης και συνεκπαίδευσης για τους μικρούς μας αναγνώστες.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Όταν οι μαργαρίτες ήταν μόνο άσπρες ή μόνο κίτρινες

  Συγγραφέας: Γαβριέλλα Ψιλοπούλου – Ιερωνυμίδου

  Εικονογράφος: Μαριάννα Κατσουλίδη

  Εκδόσεις: Άπαρσις

  ISBN:  978-618-5320-55-3

  Έτος έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here